21. okt
BARNEHAGEN: Står for øyeblikket tom.
 
Får ikke ha folk boende i Lisadellhaugen - ennå
Noen skal ha brukt barnehagen som bolig uten lov. Lisadellhaugen AS sier seg uvitende – men etter hvert kan det uansett bli lovlig bolig i bygget.

Publisert: 02.aug.2017 16:16
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

- Spør du meg, er dette en av de fineste tomtene på Elvenes, mener Even Flå i Lisadellhaugen AS.

Og noen har tydeligvis likt tomta. For selskapet fikk i forrige uke et brev der kommunen ber om redegjørelse for at noen skal ha brukt det gamle barnehagebygget som bolig. Bygget er regulert som et offentlig bygg, og det er dermed ikke lov å bo der uten dispensasjon eller omregulering.

Sjekket mandag

Lisadellhaugen AS har fått frist til 18. august om å komme med en skriftlig redegjørelse. Muntlig sier Flå til SVA at de ikke leide ut bygget som bolig.

– Vi leide ut bygget som kontorlager, og så hører jeg rykter om at det er brukt til andre ting. Per nå står bygget tomt, og det bor ingen der. Vi sjekket det mandag, og stengte strømmen i bygget tirsdag, forteller han.

Strømkuttet skal ikke ha noe å gjøre med at det skal ha bodd folk der, ifølge Flå – bare at Lisadellhaugen AS vil spare penger.

Flå sier videre at de er i dialog med kommunen om bygget. Saksbehandler Anja Hansen hadde ikke fått noe skriftlig svar på brevet ennå per tirsdag.

Veiventing

Lisadellhaugen AS har imidlertid som mål å gjøre barnehagen om til boliger - etter hvert.

- Vi har planer, men de er ikke ferdigtegnet. Det kan være at vi restaurerer og gjør bygget til én eller to leiligheter, eller at vi bygger mer på tomta. Men først må vi regulere tomta, og før vi kan gjøre det må vi ha planene ferdigtegnet. Der må vi bruke mer tid, og også finne ut hva som passer best i forhold til naboene, sier Flå.

Og det lønner seg kanskje å vente, mener han.

- Vi hadde håpet å kunne gjøre noe i år, men det er uansett ikke fornuftig å gjøre noe før nyveien mot Storskog åpner. Da forsvinner trafikken igjennom Elvenes, og da blir tomta mer attraktiv. Akkurat nå er det fremdeles både tungtrafikk og russertrafikk, og da er det kanskje ikke så sexy å kjøpe, selv om veiåpningen ligger på trappa, mener medeieren.

I mellomtiden bruker selskapet barnehagebygget som lager.

Lisadellhaugen barnehage ble lagt ned i 2013, og kommunen la bygget ut for salg året etter. Lisadellhaugen AS kjøpte barnehagebygget fra kommunen i fjor, men Even Flå i selskapet var da fåmælt om hva de skulle bruke bygget til.

Dukkehuset som sto utenfor huset var gitt til Elvenes Vel.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no