8. des
ÅPNER TORSDAG: Heidi Amundsen og Miguel Angelo Castro storgleder seg til torsdagens sushiåpning. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Får sushidrøm oppfylt
Torsdag fikk Kirkenes sin egen sushirestaurant, og det med en kokk som allerede har et navn i markedet.

Publisert: 07.nov.2014 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Nevn for eksempel mottakelsen for Russlands statsminister og de andre big shots´ene på Thon-hotellet i 2011, og de som var til stede får sannsynligvis fremdeles vann i munnen ved tanken på sushiserveringen der.

Nå er det bestilt inn utstyr og varer fra all verdens kanter, og torsdag var det klart for åpning av A Sushi.

Da står Miguel Angelo Castro klar med knivene.

Castro har japanske aner og er vokst opp med sushitradisjonen. Han har også bodd to år i Japan, og har siden han var 15 år jobbet på restauranter i Spania, og da mest på sushirestauranter.

- Jeg gleder meg! Klart jeg gjør, stråler kokken sjøl.

Del av Ribago

Heidi Amundsen og Torild Sesseng, daglig leder for Ribago, forklarer at Ribago ikke har nok kjøkkenkapasitet til å ha sushiproduksjon inne. Dermed ble løsningen å plassere en vogn på utsiden, og kople denne til bygningen med vann og strøm.

- A Sushi er en del av Ribago. Folk kan kjøpe mat som take-away, eller de kan sette seg inne på Go´biten og Ritz, forklarer Sesseng.

A Sushi skal ha åpent hver dag bortsett fra mandag.

- Vi har veldig god tro på å ha søndagsåpent. Vi hadde veldig god respons med det i sommer, og vi skal holde åpent både på formiddagstid og på kveldstid.

Kvalitetskrav

Flere av råvarene hentes naturlig nok lokalt fra, som laks, ørret og krabbe.

Og noe er det vanskeligere å skaffe. Som tunfisken.

- Vi står på hodet for å oppfylle ønskene til kokken. Han firer ikke på kvaliteten, det her er lidenskapen hans - og sånn skal det være, smiler Torild Sesseng. Både hun og Heidi Amundsen og er ganske spente på det nye mattilbudet. Hvordan det blir mottatt.
- Vi har mange bestillinger allerede, og det er vanskelig å forutse hvor stor etterspørselen blir. Men vi skal få en kokk til på plass, en venn av Angelo fra Spania. Og vi kan jo alltids utvide mer, smiler Torild Sesseng.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no