18. nov
NABOER: Solbjørg Mudenia og Linn Lyngbø åpnet hver sin butikk på Amfi. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Fikk bokhandel og leker - mister undertøy
To nye butikkåpninger vegg i vegg på Amfi. Men byens eneste undertøysbutikk forsvinner derfra.

Publisert: 23.mar.2017 15:35
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Notabene og Kozmos åpnet i vestenden av Amfi torsdag morgen.

Bokhandelen Notabene var i Amfi-senteret før, men forsvant da hele kjeden ble nedlagt i 2013. Nå er kjeden gjenoppstartet, og da var det plass på senteret igjen.

Kozmos flyttet til Kirkenes Handelspark da den åpnet i 2015, men fikk ikke nok kunder der, og har nå flyttet til Amfi.

Både Notabene-sjef Linn Lyngbø og Kozmos-sjef Solbjørg Mudenia var glisende fornøyde med å være på plass. Kozmos blir omtrent samme butikk som den var på handelsparken, mens Notabene blir en standard butikk i kjeden.

Fra undertøy til bøker

Men for Lyngbø blir bokhandel-livet en helt annen type bransje enn den hun kommer fra.

Hun har nemlig styrt undertøysbutikken Change Lingerie inntil nå, et lite steinkast lenger bort i samme senter. Nå legges Change sin Kirkenes-avdeling ned 1. april, og Lyngbø har noen helt nye kundegrupper å forholde seg til.

- Dette er to forskjellige ting, og det blir veldig spennende. Der er det undertøy, og her er det litt av alt - og her i bokhandelen er det plass til både barn og mannfolk. Det blir litt å sette seg inn i, men det vil gå veldig greit, mener hun.

Det var kjeden Change Lingerie som valgte å ikke fornye leieavtalen med Amfi-senteret etter fem års drift. Den norske kjededirektøren Beate Higley forteller at antallet kunder ikke har vært stort nok til bærekraftig drift.

Et lekerom styrt av senteret ble åpnet samme dag, rett ved siden av Kozmos. Der ser Kozmos-sjef Mudenia fram til å få det hun kaller en mykere kundegruppe enn det hun fikk på Kirkenes Handelspark, mellom Jysk og Biltema.

To lokaler igjen

Med dette er nesten hele senteret fylt med butikker. Det er senterleder Kristine Ramberg naturligvis fornøyd med, tross at de mister Change. Når Change forsvinner, er det to lokaler ledig i senteret.

- Akkurat nå er vi glade for å ha to nye butikker. Vi har alltid noe på gang for de gjenværende lokalene, men ingenting jeg kan fortelle om akkurat nå, sier Ramberg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no