8. des
COOP-TOMTA: Nok et selskap har butikkplaner her. (Arkivfoto: Martin Gramnæs)
 
Fikk tillatelse til butikk på Skytterhusfjellet
Toto Utvikling Nord AS satser på å komme i gang med byggingen av nærbutikk og kontorer til våren - og kanskje ambulansestasjon.

Publisert: 28.aug.2016 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Toto Utvikling Nord AS har fått ett års opsjon på tomteområdet rett nordvest for Skytterhusfjellet barnehage. Der har de planer om å bygge ambulansestasjon, kontor og nærbutikk.

Saken var oppe i formannskapet i Sør-Varanger onsdag. Der fikk selskapet opsjonen, mot at de selv sørger for å få omregulert området for ambulansestasjonen. Denne ønsker de å leie ut til ambulansetjenesten ved det nye sykehuset som bygges i området.

Nærbutikk-avtale

Rune Ulvang i Toto Utvikling har hastverk idet vi snakker med ham, og kan ikke komme med mange detaljer. Men han forteller at de håper å sette i gang med byggingen til våren neste år, når omreguleringen eventuelt er ferdig.

Da er det ikke helt sikkert at det blir ambulansestasjon.

- Vi har ingen avtale om ambulansestasjon i dag, men det er en tanke vi har hatt siden det er rett ved sykehuset, sier Ulvang.

Det viktigste å få bygget der er butikk- og kontorbygget, ifølge ham. Selskapet er åpne for andre muligheter der ambulansestasjonen står inntegnet.

- Vi ønsker å få utnyttet tomta på beste måte, sier Ulvang.

Ifølge Ulvang har Toto Utvikling avtale med en kjede til nærbutikken, men han går ikke ut med detaljene om det.

Enstemmig

Rådmannen hadde tvil om Toto Utviklings planer for butikk og kontorlokaler er i tråd med reguleringsplanen for området.

- Hensynet bak området var at man ønsket en type nærbutikk/storkiosk, med noen kontorplasser tilknyttet bygget, skrev rådmannen i saksframlegget. Toto Utviklings planer involverer imidlertid store kontorområder og en relativt liten butikk.

Det er også klart at Toto Utvikling blir nødt til å få igjennom omregulering av området for å etablere ambulansestasjonen.

Ordfører Rune Rafaelsen forteller imidlertid at vedtaket i formannskapet var enstemmig.

- Vi er interesserte i at det skal skapes aktivitet i kommunen. Beskjeden fra oss er at det er bare å gå i gang, sier Rafaelsen.

Dette er langt fra den første butikken som har vært planlagt på Skytterhusfjellet. Området som Toto Utvikling rår over var tidligere planlagt som butikktomt for Coop. I 2015 hadde Aktivhus Gruppen også butikkplaner, der Rune Ulvang også var involvert, men nå er det altså Toto Utvikling som har fått området.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no