21. okt
ØKONOMISJEF: Johan Giæver Malvik forteller at videre Øst-Finnmark-drift er avhengig av passasjerene.
 
FlyViking kommer til Kirkenes - Murmansk tar mye lengre tid
I slutten av oktober utvider det ferske selskapet med ruter mellom Kirkenes og Tromsø.

Publisert: 15.sep.2017 10:32
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

30. oktober går den første FlyViking-flyvningen mellom Tromsø og Kirkenes, tur-retur. Flyet går fra Tromsø via Vadsø, så direkte tilbake fra Kirkenes lufthavn.

Derfra har selskapet lagt ut billetter, på én flyvning til og fra per dag, fram til 20. januar, forteller økonomisjef Johan Giæver Marvik i selskapet. Det sa han først til iFinnmark.

Han sier til SVA at de bestemmer relativt kjapt om det blir flere flyvninger til Kirkenes etter det.

- Vi har et håp om å være et stort norsk selskap, og det har vært stor etterspørsel etter oss i Øst-Finnmark. Men det skal være grunnlag for å fly til en destinasjon, slår Marvik fast.

Marvik sier ikke nøyaktig hvor mange passasjerer som skal til for å holde Kirkenes-ruta i gang.

- Målet for FlyViking er å fylle opp alle 39 plassene hver gang, men vi klarer oss med mindre, sier han.

Reise videre

Prisene fra Kirkenes er så langt på linje med resten av selskapets reiser. Marvik forteller at flyrutene legges opp så det blir mulig å reise videre fra Tromsø.

- Man kan komme seg fra Kirkenes til Alta eller Hammerfest i løpet av tre-fire timer. Det er for eksempel også god tilkopling til Bodø og Trondheim, nevner han.

Så langt må man kjøpe billettene til hver destinasjon hver for seg. Selskapet jobber med en løsning for å kunne bestille billetter helt fra Kirkenes til andre steder via Tromsø i en jafs, slik man kan gjøre på SAS og Widerøe.

Marvik forsikrer at de også legger opp til å holde igjen fly som man skal videre med, om det blir forsinkelser på vei fra eller til Kirkenes.

Murmansk langt unna

Fremover ser FlyViking-ledelsen for seg å utvide flyturene lenger sørover, om ting går bra. De har tidligere hintet til at Murmansk er et mål å komme seg til - men Russland-flyvningene ligger langt fram i tid.

- Det er fremdeles veldig usikkert. Det er flere analyser og tillatelser som må til før vi kan fly til Russland. Vi må også bli gode i Norge før vi kan tenke på utlandet, slår økonomisjefen fast.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no