17. okt
MARKED: Bohus vil fortsette satsingen sin i Kirkenes.
 
Frykter ikke Ikea
Bohus-butikkene på Finnsnes og i Alta er lagt ned. Men møbelkjeden frykter ikke for virksomheten i Kirkenes ved en etablering av Ikea i Tromsø.

Publisert: 02.jul.2014 14:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Det er administrerende direktør Bård Henriksen i Bohus Henriksen som avviser uro i forbindelse med Ikea-etableringen.
Ifølge ham er det ingen tegn på at utsalget i Kirkenes går samme vei som butikkene i Alta og på Finnsnes.

Økende marked

– Handelen i Øst-Finnmark er økende og vi gjør det bra i Kirkenes. Vi er veldig positive til markedet og utviklingen der og satsingen pågår for fullt både i Kirkenes og i Hammerfest. Det sier administrerende direktør Bård Henriksen i Bohus Henriksen.
I Alta tapte Bohus penger over lang tid.
– Vi satset tøft for å øke markedsandelen, men måtte til slutt legge ned. Konklusjonen var at etter slik verden er blitt så var det fornuftig å legge inn årene der. Vi eier eiendommen og da vi fikk inn en solid leietaker, så var det bare ett å gjøre, sier Henriksen.
– Frykter dere en eventuell etablering av Ikea i Tromsø?
– Nei. De skremmer ikke vannet av oss, for å si det sånn. Jeg tror tvert i mot det kan slå positivt ut for oss all den tid dette vil øke interessen for møbel og interiør. For Kirkenes sin del er det like langt til Tromsø som det er til Haparanda, så det vil uansett ikke ha noe å si, sier Henriksen.

Ikke Russland nå

– Lukter Bohus på en etablering i Nordvest-Russland?
– Vi har vært over og sett flere ganger, men det er uansett ikke tidspunktet for dette nå. Men vi ser en klar tendens på at markedet av russiske handlende i Øst-Finnmark er økende. Dette gjør at vi har god tro på framtiden her, sier Bård Henriksen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no