22. okt
SMÅ: JSI installasjon trives som lite selskap. Her er ledelsen, Solfrid Kratteng, John Mudenia og Inge Fredriksen sammen med lærling Mikael Skårvik. (Begge foto: Tor Sandø).
 
Gjør det godt med ny bedrift
Han har fortsatt navnet sitt igjen i konkursrammede Mudenia elektro. Selv er John Mudenia lykkelig med sitt nye JSI installasjon.

Publisert: 18.sep.2014 06:54
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

John Mudenia, Solfrid Kratteng og Inge Fredriksen står bak navn og installasjonsbedriften som ble startet i august 2011 og teller åtte-ni ansatte.

- Vi har styrevedtak på at vi ikke skal være flere. Vi har lært etter erfaringen i Mudenia elektro, sier John, som vi treffer i det 180 kvadratmeter store bygget ved ØFAS. Selve bygget er skilt ut fra bedriften i et eget selskap, «Eiendomsselskapet Fyllingsveien 6».

Mudenia

Både John og Inge var med å starte Mudenia elektro i sin tid. Og de gikk sammen ut.

- Noe prat har det jo vært om det, men kundene har god kjennskap til min person. Jeg har ihvertfall ikke merket noe.

John sluttet i 2011. Mudenia elektro hadde blitt altfor stort etter hans smak.

- Vi som personer kom litt i bakgrunnen, sier han.

- Nei, egentlig ikke. Nå var tallene på riktig side av streken da vi forsvant ut, men det gikk dårligere og dårligere med selskapet.

John satt med 10-15 prosent av aksjene, men fikk av naturlige grunner ikke solgt disse.

- Nå håper jeg at de tidligere ansatte får sine lønner av Lønnsgarantifondet. Vi har uansett ingenting der lenger, bortsett fra navnet.

Ny frisk

John Mudenia hadde på ingen måte mistet lysten på å drive med elektro da han trakk seg ut av sitt tidligere selskap.

- Vi er godt i gang med JSI og gjør det godt. Markedet har vært bra. Siden vi har bestemt oss for å forbli maksimum ti ansatte, så leier vi heller folk inn ved store jobber. Vi har hatt en del jobber for Forsvaret og Sydvaranger og har avtaler med Mesterbygg, Systembygg og Kirkenes byggservice. Markedet er tøft, men vi får mange forespørsler.

Det kommer mange store byggeoppdrag i tiden som kommer. Mudenia har tenkt å henge seg på, men er klar over at konkurranse utenfra venter på de store prosjektene.

- Vi prøver å konkurrere, men det er vanskelig. Jeg har også luftet et samarbeid med de andre lokale bedriftene i denne bransjen. Gjennom et lokalt samarbeid så er mulighetene større for å flere oppdrag til lokale bedrifter, sier Mudenia.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no