12. des
SELGER: Eirik Olsen med datter Ada Mari Olsen på fanget og Trygg Ole Nilsen da de overtok Maggadalen Camping i 2002.
 
Håper campingen snart får en kjøper
Eirik Olsen har drevet Kirkenes Camping i 15 år, men nå er han lei. – Jeg kan ikke konkurrere mot kommunen som gir bobilene gratis plass i byen, sier han.

Publisert: 13.jul.2017 17:41
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

SVA har skrevet om bobilplasser flere ganger. Allerede I 2005 omtalte avisa det som en liten «bobilinvasjon».

Årelang konflikt

Da reagerte Olsen på at bobilene fikk lov å stå gratis på parkeringsplassen nedfor kirka eller hvor det måtte passe. Da fortalte han at han en dag hadde telt 80 bobiler og campingvogner som kjørte forbi campingen, og bare noen få kom tilbake om kvelden for å bo på Kirkenes Camping i Maggadalen.
I 2013 var det blitt god plass for bobiler å parkere på Hurtigrutekaia. Da sa Olsen til SVA at han vurderte å legge ned. Bare en håndfull biler stod parkert på de 36 plassene på campingplassen, men i byen var det fullt av biler.

Fri parkering

Da bekreftet både teknisk sjef Ivar Kaski og havnesjef Eivind Gade-Lundlie at de ikke var lagt noen restriksjoner på bobilturister på kaia eller hvor det måtte være. Det var gratis å stå og man fikk tømt spillvann og toalett, men toalett og dusj var det ikke tilgang til. Akkurat som i dag. Den gangen fortalte Olsen at turistene kom til campingen for å låne dusj og toalett, men at det kunne de ikke få siden de ikke hadde bodd hos han. Dermed ble turistene forbannet på både han og kommunen og kjørte avgårde i sinne, noe som ikke akkurat er med på å sette kommunen i et godt lys.

Til salgs

Siden i mars i fjor har campingplassen vært avertert til salgs.
– Ja, jeg er lut lei hele campingen, sier Eirik Olsen.
– Det er umulig å konkurrere med kommunen som tilbyr gratis plass i sentrum til bobilturistene. De vil helst ikke bruke penger i det hele tatt, de har med seg så mye de har plass til av mat hjemmefra, det ser vi i søpla de legger igjen. 250 kroner for å overnatte hos oss er for dyrt når det finnes et gratis alternativ, sier han.
Olsen forteller at han har hatt flere interessenter, men ikke fått napp. Men han er likevel håpefull.

Slutt på camping

– Det er noen som har vist større interesse enn andre, men da er det neppe for å drive campingplass, den tida er nok over, sier Olsen.
Kirkenes Camping er til salgs for fem millioner kroner.

– Forbudt

– Det skulle være satt opp skilt om at overnatting er forbudt på kaia, sier ordfører Rune Rafaelsen.
Ordføreren sier at han trodde skiltet var satt opp, men når SVA tar turen ned på Hurtigrutekaia viser det seg at det bare finnes skilt som opplyser om at det er en tømmestasjon på plassen. Det er fullt av bobiler der, flere campingvogner, og mange har parkert på grusen ved siden av.
– Jeg forstår frustrasjonen til Olsen, men dette er ikke en enkel sak. Jeg har snakket med andre i reiselivsnæringa og det er ikke noen enhetlig oppslutning om forbud mot parkering. Andre steder gjør de også mye for å få bobilene til å komme. I Vadsø har kommunen brukt millioner for å opprette en bobilplass, forteller Rafaelsen.
– Samtidig skal det jo sies at dette ikke er den gruppen av turister som legger igjen mest penger, så det er en sak med mange sider. Jeg skal i alle fall sjekke det med skiltet, det skulle være kommet opp, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no