7. des
FYLLE OPP: Første mål for Amfi Kirkenes og senterleder, Kristine Balsvik Ramberg, blir å fylle opp plassen man allerede har.
 
«Halve» senteret står tomt
Amfi Kirkenes har lagt utbyggingsplaner på is. De må først fylle tomme lokaler i huset de har.

Publisert: 26.okt.2013 15:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

Det er ganske så «hullete» på kjøpesenteret Amfi i Kirkenes for tiden. Avisa talte syv tomme lokaler på runden gjennom bygget torsdag.

- Men vi sitter ikke på gjerdet, og har fine planer som skal være klare før jul, reklamerer senterleder Kristine Balsvik Ramberg.

Uheldig

I 2013 har en etter en forlatt Amfi Kirkenes. Først ut var den landsdekkende bokhandlerkjeden Notabene som gikk konkurs i januar. Deretter fulgte Elite foto på vårparten før Posten stengte dørene like etter. Sistemann ut var kleskjeden B-young som forsvant i sommer.

- Det var uheldig, og det skjedde mye på kort tid, sier Ramberg. Det er heller ikke bare-bare å få inn nye aktører.

Fra før står tre andre forretningslokaler ledige i senteret.

- Mange av de større kjedene har fått opp øynene for Kirkenes, men det skal gjennom mange ledd innen kjeden før man ser en etablering, forklarer senterlederen. I tillegg er det slik at kjedene i dag i større grad benytter seg av franchise-drift. Der man må engasjere franschise-takere som skal stå for driften av butikken eller konseptet.

- Det kan også være en utfordring.

For smått

Størrelsen på lokalene inne på senteret har nok også en del å si for hvor attraktiv man er, tenker Ramberg.

- Vi har tidligere prøvd å få inn flere småbutikker, men vi ser at de aktørene vi sikter oss inn på nå, vil ha større lokaler, forteller hun. Planene er foreløpig ikke helt klare, men en ombygging av senteret vil kunne føre til færre men større lokaler for å tiltrekke seg aktører.

- Vi skal ha tegninger og planer klare før jul, og hvis alt går som vi tenker, vil det bli kjempefint, forsikrer hun.

Handle lokalt

Senterlederen gjentar også mange ganger viktigheten av å støtte opp om lokalt næringsliv.

- Folk er flinke til å savne butikker når de legges ned, men skal man beholde tilbudet, så må man handle. I hvert fall de tingene som man kan få tak i her. Hun legger heller ikke skjul på at netthandelen har blitt en viktig aktør og konkurrent. Dette gjelder hele landet og ikke bare Kirkenes.

- Det er jo noen som ser på og prøver varer i butikk, for å så gå hjem og kjøpe dem på nettet. Handler du varen i butikken, kan man også få hjelp der i etterkant, poengterer hun.

Helhetlig plan

Det har i flere år vært snakk om utbygging av senteret. Amfi-kjeden eier også det gamle Norving-bygget som nå blant annet huser Rallarn pub. Ramberg forteller at man vil vente på en mer helhetlig sentrumsplan før man eventuelt skal gå i gang med en utbygging i den retningen. Det har tidligere vært vurdert å bygge en gangbro over. Også riving av den gamle gården har vært på tapetet.

- Vi må se an fremtiden i sentrum. Det er mange sentrumsplaner på gang. Men alle aktører må dra i samme retning. Det er ingen konkrete planer om utbygging ennå, fastslår hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no