11. des
Helikopterlanding på den 65.000 tonn tunge Goliatplattformen som ble tauet til Barentshavet i 2016, der den nå produserer den første oljen fra oljeprovinsen i nord.
 
Halvparten av Norges uoppdagede olje i Barentshavet, anslår Oljedirektoratet
- De aller mest spennende områdene er mot Russland i sørøst og mot nord i Barentshavet.

Publisert: 13.apr.2017 10:11
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Anslag fra Oljedirektoratet tyder på at mer enn 50 prosent av de uoppdagede olje- og gassressursene på norsk sokkel finnes i Barentshavet.

Ifølge Oljedirektoratets ressursregnskap for 2016 er det totale anslaget for både oppdagede og ikke-oppdagede petroleumsressurser på norsk sokkel 14,3 milliarder standard kubikkmeter oljeekvivalenter – omregnet til rundt 90 milliarder fat.

Drøyt 18 milliarder fat er foreløpig ikke påvist, og ifølge Oljedirektoratets anslag befinner halvparten av dette seg i Barentshavet, ifølge Frifagbevegelse. De aller mest spennende områdene er mot Russland i sørøst og mot nord i Barentshavet. Direktoratets rapport blir lagt fram i løpet av året.

– Ressursgrunnlaget for denne regionen vil trolig øke, sier letedirektør Sissel Eriksen i Oljedirektoratet.

Ifølge bransjenettstedet Petro.no planlegger operatørene Statoil, Lundin og Eni å bore 13 letebrønner i nord i 2017. I Nordsjøen skal det bores ti brønner og fem i Norskehavet.

I de omstridte områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja – Nordland VI og VII og Troms II er anslagene langt mindre:

– Det er boret én brønn i Nordland VI, så det er mye ugjort i området. Vi forventer likevel at det finnes 202 millioner kubikkmeter oljeekvivalenter i Nordland VI, Nordland VII og Troms II. Det er størst sjanse for olje i sør, sier Eriksen.

(©NTB)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no