22. okt
DESIGNER: Vita Pugule er utdannet i London, men jobber for det meste i Latvia. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Hektisk uke for Latvia-designer
Vita Pugule tok sin andre tur fra Latvia til Kirkenes. Denne gangen var det en hel leilighet som ventet på henne, og den skulle hun fylle med helt egne møbler.

Publisert: 13.okt.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Pugule har tidligere designet kontorlokalene til RMK AS. Forrige uke reiste hun tilbake til Kirkenes, denne gangen for å bruke en ukes arbeid på en visningsleilighet.

Visningsleiligheter er laget for å vise mulighetene man har i en viss leilighetstype. Når denne har vært utstilt en liten stund, ser eier Rune Ulvang for seg å selge den.

- Vi tenkte vi skulle prøve noe nytt, og se om Kirkenes-markedet er klart for ferdig møblerte leiligheter, sier han.

Videochatting

Men først måtte altså leiligheten gjøres ferdig. Og der kom Vita Pugule inn, side om side med byggearbeiderne. Hun hadde fra før av tegnet opp hele leiligheten, og fulgte med på den tidlige byggingen via videochatting. Nå som hun kom personlig, stilte hun med egendesignede møbler.

- Jeg ble bedt om å gjøre noe annerledes enn vanlige leiligheter, og jeg liker å legge noe igjen der jeg er. Så mye av dette møblementet er laget spesielt for denne leiligheten, sier hun.

Det er alt fra vasken på badet, med mønster av sølv, til et bord i stua som var inspirert av hav og nordlys, og til et enklere skap inne på ett av rommene, der hennes egen logo er dørhåndtakene. Litt må man reklamere.

- Ikke lavkost

På spørsmål om hvorfor han har gått helt til Latvia for å finne designer, svarer Rune Ulvang:

- Jeg har kjent henne privat i flere år, og hun har blant annet levert til kontoret vårt. Hvor hun er fra er ikke det som avgjør.

- Stereotypen med Latvia er jo at man finner billig arbeidskraft der. Hva har prisen hatt å si?

- Det har ikke noe med prisen å gjøre. Hun er utdannet i London, som ikke er regnet som et lavkoststed, og interiøret kommer fra flere forskjellige land. Så har hun tilgang til flere forskjellige leverandører, svarer Ulvang.

Nattarbeid i Riga

Designere må beregne en hel del forskjellig arbeidstid, skal man ta Pugule som et eksempel. Når denne artikkelen er i lesernes hender, har hun forlatt Kirkenes for å designe et tannlegekontor i Riga.

Her i Kirkenes har hun jobbet iherdig i en uke - hun fikk seg bare fire timer søvn natta før SVA snakker med henne. I Riga blir det mye nattarbeid, siden tannlegekontoret er i bruk.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no