8. des
VELKOMMEN: Solbjørg Mudenia og Silje Traa Celius i Butikkene i Sentrum, nyter utelunsj i Kirkenes og håper flere russere vil komme og oppleve det samme.
 
Henter russiske kunder med buss
– I Kirkenes kan man shoppe og spise god lunsj. Det vil vi at flere russiske kunder skal oppleve, sier Silje Traa Celius og Solbjørg Mudenia i Butikkene i Sentrum.

Publisert: 06.jun.2014 13:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Neste lørdag kommer den første av foreløpig tre busser i sommer som er satt opp fra Zapolyarnij og Nikel med stoppested på Kirkenes torg. Bussen er allerede nesten fullbooket.

Shoppingbuss

– Når andre kan sette opp harrybuss til Svinesund eller Ikeabuss, så kan vel vi også sette opp shoppingbuss til Kirkenes, sier Silje Traa Celius.

Hun er leder for Butikkene i Sentrum, og ønsker seg flere kunder.
– Vanlige folk i gata merker det kanskje ikke, men vi som driver butikk har sett at tallet på russiske kunder har gått ned de siste månedene. Det vil vi gjøre noe med. Bussen tar ikke så mange passasjerer, men den er mer som en gimmick, en hyggelig gest, for å vise fram Kirkenes for de russiske kundene, forteller hun.

Lettvint

Prosjektet er et samarbeid med Fretex, som driver arbeid i både Nikel og Zapolyarnij, og et russiske reisebyrå med kontorer i begge de russiske nabobyene.
– Det er organisert sånn at man må melde seg på hos dem, og interessen har vært stor. Man betaler en liten bussbillett til reisebyrået, men ellers ingenting mer for turen, og i hovedsak tenker vi at dette er myntet på folk som har skaffet seg grenseboerbevis, så enkelt kan det være å komme seg til Kirkenes, sier Silje Traa Celius.

Informasjon

På reisebyråene er det lagt ut foldere med informasjon om Sør-Varanger og Kirkenes, shoppingmuligheter, Barentsbadet og mye annet. Når de kommer til Kirkenes, blir de tatt imot på torget og får mer informasjon, om butikker med tilbud, kampanjer, aktiviteter i byen og andre dagsaktuelle ting.

– Det går kanskje 40-50 mennesker i bussen, men det vi håper er at dette skal spre seg og bli kjent, som en artig og populær ting å gjøre. Kanskje kan det være det som får noen til å dra hit for første gang, og kanskje kan det få andre til å dra hit oftere. Kanskje til og med vi må sette opp flere busser. Vi får se hvordan det går, sier Silje Traa Celius optimistisk.

Mer handel

I første omgang skal bussen komme tre lørdager, i juni, i juli og i august.

– Vi har ikke peiling på hvordan dette vil gå, men vi håper det blir en suksess og at det kan gjøre Kirkenes mer attraktivt for våre naboer i Russland. Og at det igjen kan føre til mer handel i byen, sier de to.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no