23. okt
FORNØYD: Hotellsjef Linda Thodesen er stolt over plasseringen. Hun mener hotellrestauranten strekker seg langt for å gi gjestene en god opplevelse.
 
Her er spisestedene folket mener er best
Thon Hotell Kirkenes leverer byens beste restaurantopplevelse, med jevn konkurranse fra andre aktører som satser på lokal mat. I alle fall om man skal tro reisenettsiden Tripadvisor.

Publisert: 03.aug.2017 10:36
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

En god vintersesong er lagt bak oss. Nå er det sommer, sol og ferietid. Pengene sitter løsere og vi vil kose oss. Derfor bruker mange litt ekstra penger og tid på å spise godt, og flere av oss tar turen innom ulike restauranter enten på ferieturen eller når vi er innom byen.

Og når beslutningen om spisested skal fattes benytter vi gjerne hjelpemidler, deriblant det populære nettstedet Tripadvisor.

Et kort søk på nettsiden gir oss folkets dom. Thon Hotell Kirkenes sin restaurant troner øverst, etterfulgt av både Surf & Turf og Gapahuken Restaurant.

Felles for alle spisestedene er deres fokus på lokal og kortreist mat som viser fram det Finnmark har å by på.

Viktige tilbakemeldinger

Thon Hotell Kirkenes ligger nede ved sjøen med utsikt utover Bøkfjorden. Når folket har gitt sin dom er det nettopp utsikten sammen med god mat er noe av det som blir trukket fram i anmeldelsene fra gjestene.

Hotellsjef Linda Thodesen mener tilbakemeldingene fra gjestene er viktig, og at de ofte gjør sitt ytterste for å gi dem en god opplevelse i restauranten og på hotellet generelt.

- Vi er stolte for at vi ligger øverst på denne listen og det viser bare at vi har ett fan-tastisk personale som yter god service og gir gode matopplevelser for våre gjester.

Hun sier videre at gjestene står i fokus hos dem.

- Det er viktig for oss at gjestene føler seg ivaretatt når de besøker oss. Vi ønsker at gjestene skal ha en hyggelig total opplevelse på vårt hotell. Vi ønsker hele tiden med å strekke oss lengre for at gjesten skal ha «godfølelsen» når de besøker oss, sier hun.

Turister og kortreist mat

Litt lenger opp i sentrum av Kirkenes, nederst i Dr. Wessels gate, finner vi Surf & Turf.

Det tror daglig leder Jan-Einar Johansen i stor grad handler om turisme og lokale alternativer.

- Tatt i betraktning at Tripadvisor ofte er basert på turister, så vil jeg tro at vårt grep om å ha en del kortreist mat på menyen gjør oss interessante. For oss er det veldig viktig at gjestene har en god opplevelse, sier han og legger til:

- Vi har også andre alternativer, til de mer lokale gjestene som ofte kan spise kongekrabbe og rein hjemme, sier han.

På grensa

Like ved Storskog finner vi tredjeplassen på lista. Men siden Gapahuken kun er åpen på sommeren, så begrenser mulighetene seg for anmeldelser seg noe.

Det hindrer imidlertid ikke innehaver Eivind Nordhus i å se positivt på restaurantkonseptet. For med en unik utsikt mot den norsk-russiske grensa blir lokal mat servert til de besøkende.

- Det som skiller oss ut er at vi utelukkende holder oss til lokal mat. I år har vi hatt en sommermeny som virkelig har slått an hos gjestene, sier han mens han ramser opp både krabbesuppe, finnbiff og multepannacotta for å nevne noe.

Samtidig gir han turistene skryt for å orientere seg i landskapet av spisesteder.
For alt han vet er det kanskje hjelpemidler som nettopp TripAdvisor som er årsaken til nettopp det.

Dette er Kirkenes sine 10 mest populære spisesteder:
Thon Hotell Kirkenes
Surf & Turf
Gapahuken restaurant
Ritz
Scandic Kirkenes Restaurant
Kafe Visit
Siciliana Pizzarestaurant
Sentrum Kafe
Trattoria Grande
Høyloftet Restaurant

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no