7. des
BOFELLESSKAP: Går det som initiativtakerne bak underskriftskampanjen håper blir turisthotellet Kirkenes bofellesskap om ikke så lenge. (Arkivfoto: Tor Sandø).
 
Her vil noen lage bofellesskap - men eierne vil fortsatt la hotellet stå mørkt
Det pågår nå en underskriftskampanje for å blåse nytt liv Turisthotellet.

Publisert: 31.mar.2017 06:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Kampanjen har passert hundre underskrifter.

Initiativtaker Eli Johanne Johansen sier at de er mange som ønsker at det kan bli en sak kommunen må ta opp, hvis det blir mange nok underskrifter.

- På turisthotellet er det utsikt og gode uteområder. Du kan gå tur, komme deg til Førstevannslia og Grenselandsmuseet uten å krysse E6. Her er fasiliteter som restaurant/kafe, stort kjøkken og bar. I det hele tatt hyggelige omgivelser. Og i tillegg vet vi også at det gamle sykehuset tømmes i løpet av juni. Kanskje havner de eldre der, spør Johansen.

Overgangsfase

Initiativtakerne ønsker et Kirkenes bo- og omsorgstilbud som er tilpasset eldres behov i en overgangsfase mellom egen bolig og sykehjem.

- Et bofellesskap der det er vakt og hjelp, fellesaktiviteter og felles måltider. Hva skal kommunen gjøre? Kommunen leier eller kjøper gamle hotellet. Rommene omgjøres/tilpasses de eldre i den grad det er nødvendig. Det kan være samme kriterier som på andre bofellesskap, heter det i innlegget som er lagt inn på minsak.no i forbindelse med underskriftskampanjen.

- Man må kunne få hjelp til å dusje, få holdt rent og vasket tøy. Mange bor hjemme og føler seg utrygge. Da ville det være veldig fint å få være sammen med andre. Å holde seg sosialt aktivt bidrar til trivsel og bedre helse. Vi mangler omsorgsplasser i kommunen. Folk må stå på ventelister for å komme inn i omsorgsboliger - og nå kommer eldrebølgen, står det å lese på minsak.no.

Ingen planer

Administrerende direktør Gisle Evensen i Rica eiendom holding sier at de for tiden ikke har noen klare planer for Kirkenes turisthotell.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no