9. des
VIDERE: Andreas Hoffmann reiser fra Kirkenes og blir kultursjef i Lebesby kommune.
 
Hoffmann slutter hos Pikene
Andreas Hoffmann slutter som kunstnerisk leder i Pikene på broen 1. mars.

Publisert: 16.des.2015 15:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Hoffmann ble ansatt i vikariat i 2014. Det ble forlenget til sommeren 2016. For tiden arbeider han blant annet med åpningsshowet til Barents Spektakel 2016. Festivalen hadde pause i 2014, men Hoffmann startet straks arbeidet med å arrangere Spektakel 2015.

Intensivt

– Det har vært to spennende og intensive år hos Pikene, sier Hoffmann. Han var svært opptatt av den lokale forankringen til festivalen, og mener Pikene både har blitt mer synlig i Russland og mer lokalt forankret som en kulturaktør i Kirkenes i løpet av året.
– I januar er vi også med på TIFF (Tromsø Internasjonale Filmfestival, red. anm.) med Transborder Cafe om nasjonalidentitet, legger han til.
Han har også vært med å utvikle residency-programmet til Pikene til mangedobbel størrelse og sier han overlater jobben til neste leder i sunn tilstand.

Blir i Barents

Hoffmann kom til Kirkenes fra stillingen som kunstnerisk leder for Härjedalens Kulturcentrum, men er opprinnelig fra Tyskland. Neste stopp er Lebesby, der han skal jobbe som kultursjef.
– Dette blir spennende, Nordkyn er et historisk knutepunkt for norsk-russisk kultursamarbeid. Jeg synes det er herlig at en småkommune satser på professionelle kulturarbeidere, sier Hoffmann.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no