21. okt
TUNNELÅPNING: Fra venstre: Prosjektleder Kaare Ramberg, kontrollingeniør Juho Sirjola, kontrollingeniør Frank Haldorsen, HMS-sjef Torstein Taule, byggeleder tunnel Tom Inge Andersen, anleggsleder Frantz Hansen, prosjektleder Torbjørn Svendsen, driftsleder Stein Are Jensen, prosjektsekretær Marianne Engen og kontrollingeniør Susanne Weigama.
 
I gang med tunnelen
Arbeidet med å lage tunnel gjennom Trifonhøyda er i gang. De første tre meterne på Rundvann-siden ble sprengt torsdag formiddag. Det kommer til å merkes på trafikken.

Publisert: 16.jan.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Det er Veidekke som har fått jobben med å lage tunnelen gjennom Trifonhøyda, fra Rundvannet, og etter planen skal
man ha gjennomslag rundt månedskiftet april/mai. Hele prosjektet skal være ferdig høsten 2016.

I gang

De første tre meterne av Sør-Varangers første veitunnel ble torsdag sprengt ut, og hendelsen markert av byggeledelsen til Statens Vegvesene og Veidekke.
Massen som blir hentet ut av fjellet kommer til å bli brukt som fyllmasse i veitraseen, og det kan nok trenges ettersom det er mange utfordringer langs strekninga.

Les også: Her flyttes 200 000 kubikk stein

Utfordringer

– På samme måte som E105 fra Elvenes til Storskog, så er det også her strekninger med veldig mye myr og vanskelig grunnforhold, så vi kommer til å måtte løse dette med å bygge støttefyllinger og legge deler av veien på flåter, slik vi har gjort med veien mot Pikevann. Vi får bruk for ganske store mengder fyllmasse, sier prosjektleder Torbjørn Svendsen i vegvesenet.

Mer sprenging

– Det publikum kommer til å merke i tida fremover er at anleggsarbeidet trappes opp, sier prosjektleder Kaare Ramberg.

I tida framover vil det være to til tre sprengninger i døgnet på den 690 meter lange tunnelen. Neste uke starter arbeidet med veien fra Ternevann mot Bjørkheimkrysset der det skal sprenges ut fjell som skal brukes som veifylling. Det vil også skje sprengningsarbeid på den ferdige strekninga mot Storskog, og trafikken vil bli stoppet i korte perioder.

Anleggsarbeid

– Veien vil i store områder bli innsnevret og hastigheten satt ned til 50. Dette vil publikum komme til å bli berørt av helt til ny asfalt er lagt på sommeren 2016, sier Kaare Ramberg.
Det skal også bygges ny rundkjøring i Bjørkheimkrysset, noe som også vil få betydning for trafikken. Dette arbeidet er ventet å starte til våren.
– Vi regner med at folk har forståelse for arbeidet som gjøres og viser hensyn, sier Ramberg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no