16. okt
RYKTER: Gruveutstyr har blitt kjørt til Kirkenes, og ryktene om slakt har dermed begynt å gå i byen.
 
Ikke slakting av gruva
– Dette er ikke slakting, det er salg av en del løst utstyr og leasingutstyr, sier bostyrer Leif Petter Madsen.

Publisert: 09.mar.2016 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Folk har oppdaget at det har blitt kjørt gruveutstyr fra Bjørnevatn til Kirkenes, og ryktet om slakting spredte seg raskt. Bostyrer Leif Petter Madsen avviser at det handler om slakt.

Overskudd

– Dette er ikke slakting av bedriften. Hele produksjonslinja og alle verkene med utstyr røres ikke. Men det er riktig at noe utstyr blir solgt, sier Madsen.

Han forteller at det dreier seg om overskuddsmaskiner, blant annet leasingutstyr som panthaverne, DNB Finans har bestemt kan selges.

Madsen sier at det fortsatt forhandles om salg av gruva, og at det er positivt for forhandlingene at malmprisene har steget den siste tida.

Stigende pris

– Malmprisene går opp, og det kan kanskje være med på å smøre forhandlingsviljen. Jeg er i alle fall fremdeles optimist med tanke på salg, og vi har fortsatt denne måneden på å finne en løsning, sier Leif Petter Madsen.

Fra søndag til mandag gjorde malmprisen et kjempehopp på 19 prosent og landet på 63,74 dollar. Det er det største hoppet siden 2009, og prisen har ikke vært høyere siden juni i fjor, skriver NRK på sine nettsider onsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no