23. okt
 
Investerer for grenseboerne
Lana Zjeletsnekov hadde Norge i tankene da hun investerte og lagde restauranten «Gorod» i Nikel.

Publisert: 05.nov.2013 14:06
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

- I Kirkenes er jo det meste stengt på søndager, så da kommer mange hit til Nikel for å fylle drivstoff og for å spise. Mange har med seg hele familien, Derfor har jeg også en egen barnemeny, viser den nybakte restaurantinnehaveren stolt frem.

Det skjer saker og ting på restaurantfronten i nabobyen, med åpning av i hvert fall to nye restauranter.

For en måned siden åpnet Lana Zheletsnekov restauranten i førsteetasjen på bygning 31 i Nikel, i hovedgata som går forbi bensinstasjonen og videre oppover.

Bygningen ser ganske gammel og slitt ut. På forhånd er jeg tipset om at inngangen er på baksiden av bygningen, en blå anynom dør: «Jeg må vel ha gått feil?». Men sulten driver etterforskningen videre, og til venstre inne i korridoren viser det seg at en av Nikels nye restauranter er åpnet.

Tiltalende

- Unnskyld, for at vi ikke har fått skilt ennå. Vi har bestilt et stort, fint - og veldig dyrt - skilt. Og vi skal få opp et banner, smiler den nybakte restauranteier Lena Zheletsnekov. Hun forteller stolt at restauranten har 80 sitteplasser. Baren heter Chicago, og restaurantavdelingen New York. 

Designen er ren og moderne, og interiøret tiltalende.

- Hele familien har vært i arbeid med å male og få dette i stand. Det er en stor investering. Her måtte det banklån til, men jeg har tro på at vi trengs. Spesielt ved at vi har mange spiseplasser og kan ta imot større grupper, for eksempel turistbusser. Da kan de ringe og bestille på forhånd, slik at de kan spise ganske med det samme - dersom de har lite tid fordi de har et stort program. Dessuten har vi egne helgemenyer, og vi skal ha egne temamenyer, forteller hun.

Interesse

Lana Zjeletsnekov har selv to døtre, og et nytt barn i magen.

- Dessuten har jeg drevet butikk med barneklær og utstyr i åtte år. Jeg har interesse for å legge til rette. Barna vil selvsagt også spise, men de vil kanskje sitte ved bordet litt kortere tid enn de voksne. Derfor skal vi ha egen lekekrok, og vi skal vise tegnefilmer.

Restauranten har også karaoke.

Lana er fra Kronstadt, men har bodd i Nikel siden 1996.

- Fordi jeg giftet meg, selvfølgelig, ler hun og forteller at restauranten selvsagt er med tanke på lokalbefolkningen.

- Men med vår beliggenhet, er det veldig interessant å tenke at flere nordmenn kan komme hit og spise. Vi har forsøkt å tilrettelegge, og har menyen på både russisk og engelsk.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no