23. okt
Administrerende direktør i ISS Facility Services, Jan Bjørneboe.
 
ISS gjorde rent bord i vaskeanbud
Forsvaret benytter omtrent en million kvadratmeter med bygningsmasse som trenger renhold. Nå har Forsvaret signert en avtale med renholdsselskapet ISS som ny leverandør av alle renholdstjenester.

Publisert: 23.jan.2016 13:38
Oppdatert: 23.okt.2017 10:59

Det er en av Norges største leverandør av renholdstjenester Forsvaret nå inngår kontrakt med.

– Vi er meget tilfreds med avtalen, og at alle som jobber med renhold for Forsvarsbygg i dag er sikret arbeid hos ISS Facility Services fra første mai når avtalen trer i kraft, sier oberst Steinar Hannestad i Forsvarsstaben.

Bakgrunnen for at renholdstjenestene ble lagt ut på anbud er at Forsvaret bestemte i fjor å privatisere disse tjenestene.

Før kontrakten ble undertegnet, delte Forsvaret renholdstjenestene opp i ulike geografiske områder. Dette fikk også mindre lokale aktører inn i anbudsrunden. Totalt kvalifiserte 15 firmaer seg for konkurransen, ifølge jurist Alejandro Serrano i Forsvarets logistikkorganisasjonen som har arbeidet med anskaffelsen på vegne av Forsvaret.

Vant alle

ISS Facility Services AS vant konkurransen i alle ti renholdsområder og blir med dette landsdekkende leverandør for forsvarssektoren. Dette gjelder også ved Garnisonen i Sør-Varanger.

I fjor høst ble det klart at ansatte i Forsvarsbygg over 60 år og med minimum 15 år i ansiennitet får tilbud om å fortsette i Forsvaret.

– Øvrig, fast tilsatt renholdspersonell i Forsvarsbygg vil få tilbud om jobb i ISS, sier Ola Haave i Forsvarsbygg.

Over 300 ansatte i Forsvarsbygg får tilbud om å gå over til ny arbeidsgiver, ISS, fra 1. mai i år.

Rundt 60 personer vil framdeles være ansatt i forsvarssektoren som driver renhold. Det vil bli opprettet en egen avdeling, med en avdelingsleder som skal ivareta arbeidsgiveransvaret for dette personellet.

Tilfreds

For GSV og Porsangmoens vedkommende, som er blant lokasjonene som dekkes av vaskeavtalen, er størrelsen på kontrakten estimert til mellom ti og tretten millioner kroner.

– Forsvaret er svært tilfreds med den nye kontrakten som er inngått med ISS, sier kommunikasjonsrådgiver Margrethe Meyer Bratt i Forsvarets logistikkorganisasjon.

For renholdsområdet Finnmark ble det totalt mottatt tre søknader om deltakelse i anbudskonkurransen. To av leverandørene leverte inn tilbud.

Kontrakten som nå er inngått omfatter leveranse av renholdstjenester og renholdsrelaterte forbruksvarer til forsvarssektoren ifølge kommunikasjonsrådgiver Meyer Bratt.

Glede

Administrerende direktør i ISS Facility Services, Jan Bjørneboe, henviser oss til Forsvaret å si noe om dette, men han bekrefter at det er stor glede i selskapet.
– I første omgang overtar vi alle ansatte på kontraktene, sier Bjørneboe.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no