15. okt
SPENTE: Familien Hughes fra Norwich har kost seg med suppe og sjokoladekake og har begynt å tenke på at de skal overnatte i et snøhotell. ? Det er temmelig spesielt, mener de.
 
Jakter på eventyret i snø og is
Andri og Zeljka fra Berlin mistet all bagasjen på flyet, men er like glade. Familien Hughes fra Norwich opplevde skrekkelig uvær med hurtigruta, men stråler likevel. – Vi er på eventyr, ler de.

Publisert: 06.jan.2015 09:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

Nordlys-appen på mobilen melder om indeks 5. Det er det nest høyeste. Noen grønne blaff vises mellom skyene og av og til skjærer en nesten full måne gjennom. Huskyer uler og bjeffer. Det er 10-12 minus, januarettermiddag og mørkt. Det er så langt fra Berlin at Andri Döhrmann og Zeljka Stablok bare gliser i sine nye klær.

Prøve alt

– Vi mistet all bagasjen på flyet, men det gjør ikke noe. Vi har fått alt vi trengte her, og slike klær hadde vi ikke likevel, ler Zeljka. Hun peker på den store lua og skuterdressen med vottene og bare gliser. Hun og kjæresten Andri Döhrmann skal nemlig på tur med sledehunder for første gang.

– Jeg er spent, nesten synger han mens Zeljka småtripper litt rundt sleden. Hundene blir spent for, to og to, og snart er det åtte.

– Vi skal bo i snøhotellet, og vi skal også prøve å kjøre snøskuter. Vi må prøve alt når vi først er her. Det er veldig spennende, og jeg håper vi får se masse nordlys, de sier det er helt magisk, sier hun.
Et par minutter etter forsvinner de til skogs med et svisj. De får et ønske til oppfylt når skylaget sprekker littegrann.

Fant eventyret

– Vi ville dra på eventyr, og så langt har vi fått masse. Jeg trodde virkelig vi skulle dø på Hurtigruta, at den skulle synke, sier George Hughes og ler. Hun forteller at bølgene må ha vært ti meter høye og det er det verste uværet hun har opplevd.
– Man klarer ikke å tenke logisk når man er midt oppe i det, ler hun. Sammen med ektemann Jerry og barna Harry, Tom og Lucy var det arktiske opplevelser som kalte.
– Vi hadde lyst å se nordlyset, hadde hørt om Hurtigruta, og vi hadde lyst på et eventyr. Så nå er vi veldig spent. I natt skal vi sove i snøhotellet, forteller hun.
– Det må jo bli kaldt, mener Jerry.
– Vi får nok store soveposer, sier George, men legger til at hun er ganske spent på å sove i kulda, hun også.

– Hvor kaldt er det her nå, helt vanlig eller veldig kaldt, lurer Jerry. Han gruer seg visst litt, men ungene er veldig oppspilte og forteller om de vakre rommene.

Full trøkk

– Vi har hatt en av de aller beste sesongstartene noensinne, både når det gjelder belegg på snøhotellet og trøkk på aktiviteter, sier daglig leder Øyvind Nordli. Han forteller at det aller mest populære er å fiske kongekrabbe på isen på Langfjorden, kjøre skuter til Namdalen, tilberede krabben utendørs og spise den i det gamle hønsehuset.
– Det er en aktivitet som har blitt en kjempesuksess, sier han.
Han legger til at han er imponert over det arbeidet som er lagt ned i å få Kirkenes Snowhotel opp og gå.

– Snøhotellet, restaurant, hundekjøring, skuterkjøring og krabbefiske, alt dette er bygget opp av ingenting. Det er investert 30 millioner og et enormt arbeid. Det står det respekt av, mener Nordli.

Luksustog

Denne helga har snøhotellet også hatt noen spesielle gjester fra Russland; folk som reiser med Golden Eagle Luxury Trains. Det er et privat russisk togselskap som tilbyr luksustog-turer rundt om i verden. Denne helga og i februar vil de ta turen til Nikel, kun for å besøke Sør-Varanger, overnatte på snøhotellet, oppleve nordlyset, fiske krabbe på isen, kjøre med hund og alt Sør-Varanger har å by på av vinteraktiviteter.

– Dette er veldig eksklusive greier og temmelig rike gjester, og de kommer for å oppleve Sør-Varanger. Det synes jeg er ganske flott, sier Kåre Tannvik hos Kirkenes Snowhotel.

Sør-Varanger Avis rakk dem akkurat ikke, men på nettsidene deres står det blant annet at gjestene får toppet russisk nyttår i St. Petersburg med Kirkenes og jakten på nordlyset. Ombord i toget har de suiter med 24-timers service og alle tenkelige bekvemmeligheter, samt full guiding på alle stoppesteder.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no