10. des
DRIVER KONTORET: Lillian Stokvold og Robert Flatli ved Tverrfaglig opplæringskontor i Øst-Finnmark. Foto: Mariann Høgli Grøtte?
 
Jakter på flere samarbeidspartnere
Det siste året økte de medlemsmassen fra 46 til 55 bedrifter. Nå vil Tverrfaglig Opplæringskontor ha flere bedrifter som samarbeidspartnere.

Publisert: 26.jun.2014 19:06
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

– Vi ser at det finnes bedrifter som har lærlinger hos seg, men ikke er medlemmer av et opplæringskontor. Vi oppfordrer disse bedriftene til å bli medlem av et slikt kontor – gjerne oss, sier Robert H. Flatli og Lillian Elise Stokvold. De er henholdsvis daglig leder og opplæringskonsulent ved Tverrfaglig Opplæringskontor i Øst-Finnmark.
I løpet av et år håndterer opplæringskontoret rundt 85 lærlinger, fordelt på 30 ulike fagområder. 25 til 30 av disse avlegger fagprøve- og/eller svenneprøve på årsbasis.

Ringvirkninger

Det er flott om flere bedrifter vil være en del av opplæringskontoret, sier Flatli. Men uansett er det fint at så mange fagarbeidere utdannes i Finnmark, mener han.
– Det er flott at bedriftene gir muligheter til ungdommen. Jo flere som tar fagutdannelsen her, jo større sjanse er det for at mange blir igjen. Det er bra for både ungdom, bedrifter og kommunene i nord; og deres fremtid.

Trives godt

Jonathan Skårvik har vært tømrerlærling hos Bygg og malermesteren i ett år.
Etter å ha vært utplassert i Bygg og Malermesteren i Kirkenes, ble Jonathan Skårvik spurt om han ville komme tilbake til firmaet som lærling.

Flere av Skårviks klassekamerater har også fått lærlingjobb etter utplasseringsperioden, forteller han.

- Jeg stortrives her. Det er trivelig å jobbe her, forteller Skårvik.

Siden firmaet startet i 2011, har Bygg og malermesteren As vært tilknyttet Tverrfaglig Opplæringskontor i Øst-Finnmark. De er fornøyde med ordningen:

- Imens jeg lærer opp lærlingene innen det faglige, tar opplæringskontoret seg av det papirmessige. Det er godt å slippe å gjøre begge deler - jeg har nok å gjøre ellers, sier Trond Johansen ved Bygg og malermesteren.

De prøver å ha en førsteårslærling og en andreårslærling i firmaet kontinuerlig, forteller Johansen.

I rute

Både Johansen og Skårvik er fornøyde med oppfølgningen fra Tverrfaglig Opplæringskontor. Hittil i år har Skårvik hatt en samtale, der han fortalte hvordan arbeidet som lærling gikk. Snart skal Skårvik og Johansen tilbake for en ny prat, der de blant annet skal gå gjennom læreplanmålene.

- For firmaets del, er det greit å få vite om det er noe vi bør legge mer vekt på i prosessen frem mot fagprøven, forteller Johansen.

Skårvik er ikke bekymret:

- Jeg er i rute, så dette blir ikke noe problem, sier han.

Planlegger selv

For tiden arbeider firmaet blant annet med å pusse opp en leilighet på Prestefjellet.

- I et prosjekt som dette, får jeg mulighet til å jobbe både ute og inne, sier Skårvik.

Han har også fått være med på å bygge opp et helt hus fra grunnen av - noe som var veldig lærerikt, forteller han.

Skårvik var den første lærlingen i firmaet som fikk være med på dette.

Noen av fordelene ved å være lærling i en mindre bedrift, er varierte arbeidsoppgaver. I tillegg havner lærlingen innom flere av læreplanmålene i arbeidet, forteller Johansen.

- Vi har også muligheten til å sende lærlingene ut på mindre oppdrag. Da lærer de å selv planlegge jobben de skal gjøre - og kommer dermed ikke til dekket bord, sier han.

- Nettopp dette er det viktig å tenke over som lærling, forteller Skårvik.

Ser resultater

- Hva er det beste med jobben din?

- Å få gjøre noe praktisk. Jeg kan se at jeg får til noe, og at det blir resultater av det jeg gjør. I tillegg har arbeidet mitt en praktisk betydning for andre. Det er morsomt, sier Skårvik.

Skårvik er en flink lærling, mener Johansen:

- Han har lyst til å jobbe, og lyst til å skjønne. Det er fint å se at lærlinger har denne innstillingen. Det tyder på en god arbeidsmoral, sier han.

Alle lærlingene som har arbeidet hos Bygg og malermesteren har fortsatt å arbeide i bedriften etter bestått fagprøve, forteller Johansen.

- Hvis Skårvik ønsker å fortsette å jobbe hos oss, har han den fordelen at han kjenner til prosedyrene og hvordan vi arbeider i bedriften.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no