23. okt
SCANDIC-DIREKTØR: Jevgeni Mlinnikov.
 
Kan åpne Scandic igjen neste uke
Tross streiken, ser Scandic-direktøren mulighet for å åpne dørene igjen.

Publisert: 15.mai.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Både Scandic og Thon har vært nødt til å stenge dørene i Kirkenes på grunn av hotellstreiken. Men på Scandic ser de på mulighetene for å åpne hotellet igjen i løpet av neste uke, selv om streiken skulle fortsette.

- Vi har alle avdelingsledere, og jeg som direktør tar selv nattevaktene. Det blir veldig begrenset drift i så fall, sier Jevgeni Mlinnikov. Det er imidlertid ikke bestemt ennå.

Det er heller ikke varslet uttak av noen flere hotellansatte i Kirkenes før 25. mai, da Thon og Scandic mister én ansatt hver. Dette er da ansatte som har meldt seg inn i Fellesforbundet nylig, og som dermed har måttet vente før de kunne tas ut i streik.

Direktør Rune Nordhus på Thon ser ikke samme muligheten, om ikke streiken avsluttes. Der var det tatt ut flere ansatte enn på Scandic.

- Vi har ikke anledning slik ståa er per fredag, sier han.

Turister som skulle overnatte på hotellene har blitt sendt videre til steder der det ikke er full streik, deriblant Sollia og Vadsø. Ellers er alle kurs og konferanser på hotellene avlyst i streikeperioden. Mlinnikov forteller at de fleste forretningssgjestene dermed har avbestilt oppholdene sine.

Det er ingen bevegelse i forhandlingene per fredag formiddag, ifølge informasjonsansvarlig Vidar Grønli i Fellesforbundet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no