10. des
HØYERE: Dr. Wessels Gate 14, bygget der Synsam er, kan bli høyere - og uten Synsam. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Kan bygge flere etasjer i sentrum
Investor Rune Ulvang har kjøpt Dr. Wessels Gate 14. Der kommer Pikene på Broen inn i første omgang. Og etter hvert kan bygget bli høyere.

Publisert: 23.jun.2016 15:28
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Ulven Investment AS eier nå Dr. Wessels Gate 14 langs gågata i sentrum. Finnmarken meldte først om overføringen, som kostet selskapet 6,97 millioner kroner. Det var Edvardsens Bygg AS som eide bygget før.

Med dette finner Pikene på Broen nye lokaler. De har vært plassert på Behrens Plass langs E6, men nå har de funnet mer sentrumsnære lokaler.

Resten av bygget skal så langt brukes til leiligheter, slik det har vært i andre etasje. Men så kan det komme én eller to etasjer ekstra.

- Vi har fått godkjent å bygge høyere i sentrum. Så vi må bare sjekke om bygget tåler en etasje eller to til, sier Rune Ulvang, eier av Ulven Investment.

Planene for etasjene er ikke klare ennå, og det er heller ikke klart når en eventuell utbygging vil skje.

- Vi har mye å gjøre for tiden, og begynner kartleggingen når vi får sjansen, sier Ulvang.

Synsam må ut

Synsam bruker i dag halvparten av lokalene der Pikene på Broen skal inn, og dermed må de flytte ut. Det er imidlertid ikke enden på Synsam i Kirkenes: Optikerkjeden skal ha funnet seg nye lokaler, ifølge etableringsdirektør Petter Hagfors.

- Vi fortsetter driften som vanlig, sier han.

Han sier imidlertid ikke hvor Synsam flytter, da kontraktene ikke er klare ennå.

Pikene utvider

Pikene på Broen satser på å begynne flyttingen til Dr. Wessels Gate 14 i november, etter at lokalene er ombygd. Presseansvarlig Michael Miller forteller at de planlegger å ha workshops og utstillinger i nylokalene.

- Det har vi ikke plass til der vi er i dag. Med dette blir vi mer synlige, og vi får brukt utstillingslokalene når besøkende kunstnere og liknende er her, sier han.

Byggearbeidet i nylokalene starter i september.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no