9. des
ALVORLIG: Pål Riise og Jorunn Nørstebø er fortvilt over at rådmannen har innstilt til formannskapet at skjenkebevillingen til Ofelas skal inndras i fire uker. ? Det er nesten så man ikke tror det er sant, sier Nørstebø.
 
Kan få fire uker skjenkenekt
- Feil og urettferdig, mener daglig leder Jorunn Nørstebø og medeier Pål Riise.

Publisert: 21.feb.2013 13:05
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

I november i fjor fikk Ofela besøk av en skjenkekontrollør. Resultatet av besøket er at rådmannen nå innstiller til formannskapet å trekke inn skjenkebevillingen i fire uker. Det får så store konsekvenser for Ofela at det kan bety kroken på døra.

Skal være to

Nørstebø og Riise står fast ved at skjenkekontrollseskapet har gjort en alvorlig feil ved å bare ha en kontrollør på jobb.
– Grunnen til at det skal være to er for å unngå tvister som denne. Vi bestrider en rekke påstander i rapporten fra skjenkekontrolløren, sier daglig leder Jorunn Nørstebø.
De viser også til en lignende sak der et skjenkested i byen fikk besøk av politiet på grunn av slagsmål og bråk. Et skrujern var forsøkt brukt som våpen og politipatruljen rapporterte om overskjenking og anbefalte kommunen midlertidig inndragning av bevilling. Rådmannens vurdering i denne saken lød «Sør-Varanger kommune anser dette som en alvorlig overtredelse av reglene i alkoholloven og gir med dette en skriftlig advarsel».

Urettferdig

– For det første mener vi å kunne plukke fra hverandre skjenkekontrollørens rapport på en rekke punkter. For det andre har vi etter 13 års drift, med besøk av politiet hver eneste helg, og de kommer alltid to sammen, aldri hørt at overskjenking har vært et problem hos oss. For det tredje mener rådmannen at en skjenkekontrollør, som bryter reglene ved å være alene, og til og med blir tatt i løgn om dette i ettertid, veier mer enn hva to politimenn mener i saken til Rallaren, sier medeier på Ofela, Pål Riise.
– Jeg vil på ingen måte være ukollegial mot andre utesteder, men trekker dette fram for å vise den svært urettferdige behandlingen to like rapporter, sier Riise.

Dårlig grunnlag

– Hovedsaken er uansett at skjenkekontrolløren ikke har fulgt reglene, og konsekvensen av det vi mener er en meget useriøs rapport blir alvorlig for oss. Vi kan ikke ha stengt i fire uker, da vet jeg ikke om vi kan åpne igjen, sier Nørstebø.
– Vi kan bare henstille politikerne som skal ta dette opp om å se litt videre enn bare rådmannens innstilling, for den er laget på mangelfullt grunnlag, sier Riise.
– Vi har masse dokumentasjon som viser at kontrolløren ikke er troverdig, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no