18. nov
KOMMER: Karpe Diem topper plakaten til årets Grenseløsfestivalen.
 
Karpe Diem topper plakaten
Karpe Diem blir hovedattraksjonen på Grenseløsfestivalen til høsten. Arrangør Stian Labahå er over seg av begeistring. – Dette er så stort, vi trodde nesten ikke vi skulle få det til, sier han.

Publisert: 17.feb.2016 15:48
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Magdi Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem fikk stor oppmerksomhet i november i fjor da de slapp de tre første singlene fra prosjektet «Heisann Montebello». Spesielt var det låta «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» som fikk oppmerksomhet.

Engasjement

Flyktningstrømmen til Norge var på sitt høyeste, og diskusjonene opphetet. I låta kalte Karpe Diem justisminister og Frp-politiker Anders Anundsen «feig», noe som fikk det til å koke, ikke bare på sosiale medier. FpU-formann Atle Simonsen gikk ut og sa at artister burde holde seg til musikk og la politikere styre med politikk. Frp-politiker Petter Myhre gikk lenger og sa «Dette svineriet er bygget på hat».
De to musikerne i Karpe Diem tok imidlertid oppstyret med stor ro og sa at de skriver låter om det de bryr seg om, og nå handlet det om å bry seg om «de som ikke får de samme sjansene som oss».

Kometkarriere

Karpe Diem debuterte med EP-en Glasskår i 2004 og siden har karrieren gått rett til værs. Det første albumet, Rett fra hjertet (2006) hadde hiten «Piano». Oppfølgeren i 2008 hadde en rekke hits og de fulgte opp suksessen med Aldri solgt en løgn i 2010. Det året ble de kåret til Årets Spellemann, som den første hiphop-artist noensinne. Neste album, Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden, kom ut i 2012 og ble belønnet med Spellemannpris i kategorien «Årets pop», og av VG kåret til årets beste abum. Utsolgt norgesturne, opptreden på Nobelkonserten og en «maktdemonstrasjon» av en konsert i et fullsatt Oslo Spektrum, befestet de sin posisjon som et av landets beste liveband.

Bare i Kirkenes

Karpe Diem har spilt i Kirkenes før, men Stian Labahå mener de aldri har vært så store og så gode som de er nå.

– Dette er noe av det største som finnes i Norge nå og når de kommer til Kirkenes er det helt eksklusivt for Finnmark. Det eneste andre stedet i nord de skal spille er Parken i Bodø til sommeren. Så vi er kjempestolte over å ha fått dem til festivalen vår. De topper plakaten, og skal spille på fredagen. Mange vil kanskje si at dette er mest for de yngre festivaldeltakerne, men Karpe Diem har holdt på i en årrekke og har like mange voksne tilhengere som ungdom, sier Labahå.

Skrek av full hals

Karpe Diem spilte i Fjellhallen under Barents Spektakel i 2013, og da skrev SVA «De kom og de leverte, og fikk jentene helt inntil scenen til å skrike av full hals og fylle sine iphoner med bilder».
Fra før er Jarle Bernhoft & The Fashion Bruises, Sondre Justad, CC Cowboys, Donkeyboy og superduoen Halvdan Sivertsen og Jan Eggum booket til Grenseløsfestivalen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no