20. okt
FORNøyd: Daglig leder i Barentshallene Audun Andersen ser fram mot å ta fatt på utvidelsen av stadionområdet.
 
Klarsignal for aktivitetspark – nå skal Kirkenes stadion utvides
Nå kan Barentshallene ta Kirkenes stadion steget opp fra fotballstadion til aktivitetspark. Det er klart etter at kommunen har sagt ja til å sette spaden i jorda for siste rehabiliteringstrinn.

Publisert: 16.aug.2017 17:31
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Rehabiliteringsprosjektet av Kirkenes stadion har allerede pågått i nesten et tiår. Allerede i 2008 startet prosjektet med at man etablerte en kunstgressbane med belysning. Siden den gang har ambisjonen til Barentshallene vært å løfte stadion til å bli en aktivitetspark for alle innbyggerne i kommunen.

Nå har imidlertid kommunen gitt Barentshallene klarsignal til å fullføre det siste trinnet i prosjektet; nemlig å utvikle området til mer uteaktivitet for alle innbyggerne i kommunen.

- Det var ingen innvendinger mot planene, så da kan kommunen tillate at de får forhåndsgodkjennelse. Det betyr at de nå kan stikke spaden i jorda, sier enhetsleder for kultur og fritid i Sør-Varanger kommune Harald Sørensen.

Gleder seg

Daglig leder i Barentshallene, Audun Andersen, er svært fornøyd med beslutningen til kommunen. Han ser fram til å starte utbyggingen og utvikle området til å bli et sentralt samlingspunkt på dag- og ettermiddagstid for barn og voksne.

- Det er veldig bra at vi nå kan komme i gang. Anbudsrunden ble avsluttet i forrige uke og vi har fått inn fire fem tilbud som vi skal vurdere, sier Andersen.

Han innrømmer imidlertid at prosessen har vært noe treg, men at de håper å dekke alle behovene de har i planene sine.

- Det har vært en treg prosess, med mange tidskrevende prosesser underveis. Men vi har hatt en rød tråd om hva vi ønsker, og det er ser ut til at vi kommer i havn, sier Andersen.

Slik ser prosjektskissen til aktivitetsparken ut:

Se mer om de konkrete planene her.

Mangler midler

Ifølge Andersen har man ambisjon om å ferdigstille rehabiliteringsprosjektet av stadion innen utgangen av 2018. Det betyr at deler av byggingen og utviklingen vil starte allerede denne høsten.

- Først må vi sammenstille tilbudene vi har fått, før vi skal ha kontraktforhandlinger om det beste tilbudet. Så tar det noen uker med bestilling og levering. Men vi tar høyde på at vi er i gang denne høsten, men parken blir nok i løpet av 2018, opplyser Andersen.

Prosjektet med det tredje og siste trinnet av prosjektet har kostnader estimert til om lag fem millioner kroner. Men ifølge Andersen mangler man enda 1,4 millioner kroner for å ferdigstille prosjektet i henhold til prosjektskissene.

- Så langt har vi ikke finansiering til mer enn 3,6 millioner kroner, som hovedsakelig er midler fra kommunen og spillemidler. Vi ser derfor på flere mulige finansieringsmuligheter, som blant annet Gjensidigestiftelsen og Sparebank 1, sier Andersen.

Mer aktivitet

Aktivitetsparken det legges til rette for er tenkt som et supplement til den allerede etablerte fotballbanen. Det legges til rette for mer fysisk aktivitet i uorganiserte rammer.

Det inkluderer skateramper, BMX-stativer, hoppegroper, klatrestativ, og såkalt kroppsvektapparater liknende Tufteparken på Skytterhusfjellet.

I forbindelse med utformingen av planene for aktivitetsparken har Barentshallene hatt tett dialog med både Kirkenes barne- og ungdomsskole samt kommunen.

Folkehelsekoordinator i Sør-Varanger kommune, Kjerstin Møllebakken er svært positiv til næringsområdeparken som det legges opp til.

– Jeg mener dette er kjempeviktig for kommunen. Samtidig håper jeg at dette er starten på noe som vil kunne spre seg til andre steder i kommunen også. Vi er veldig glad for at tilbudet kommer, sier Møllebakken.
Hun trekker samtidig fram at tiltaket skaper et naturlig samlingsted.

- Det er viktig - også i et folkehelseperspektiv. Samtidig har ungdommen etterlyst et sted å henge, sier Møllebakken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no