25. aug
 
Comeback-rockere topper plakaten på Grenseløsfestivalen
De tre gjenlevende originalmedlemmene i 00-tallets største norske band, Madrugada, besøker Kirkenes igjen, 13,5 år siden sist.

Publisert: 01.feb.2019 18:02
Oppdatert: 04.feb.2019 13:02

Grenseløsfestivalen offentliggjorde fredag kveld sin siste headliner til Barentshallen i september.

- Dette er en veldig stor artist for oss. Det er meldt at de aller største festivalene har fått signert dem fra før. Men nå kommer de altså til Finnmark også, skriver en begeistret festivalsjef, Stian Labahå, i en pressemelding.

Madrugada ble dannet i Vesterålen, og debuterte med plata "Industrial Silence" i 1999. På starten av det nye årtusenet dominerte de norske hitlister med låter som "The kids are on high street", "Majesty" og "Lift Me" (sistnevnte med Ane Brun).

Duettpartner

Bandet gjorde også mange Europa-turneer. Deres miks av mollstemt rock, blues-støy og country, pakket inn i catchy låter og Sivert Høyems baryton-røst fant mange fans i land som Hellas og Tyskland. Bandet fant også veien til Kirkenes. Det skjedde i februar 2006. Da ble Marte Gjerde (da 15) plukket ut som lokal duettpartner på "Lift Me" - foran 1500 tilskuere.

- Sist Madrugada besøkte Kirkenes solgte de mer billetter enn noen andre enkelt konserter har gjort både før og siden, sier Labahå.

Dette var for øvrig den første konserten som ble avholdt i den da nye Barentshallen. Før konserten hadde bandet (minus vokalisten, som sparte stemmen i kulda), vært med ut på kongekrabbefiske i Jarfjorden, kunne SVA rapportere.

Hipstere og foreldrene

Madrugada var bandet som appellerte både indierock-hipsterne, tenåringsjentene og foreldrene deres samtidig, mens de fleste andre band bruker et par tiår på å nå såpass bredt over generasjonskløftene. Rundt en halv million solgte album hadde de notert seg for, og karrieren til bandet var fortsatt på høyden da gitarist Robert Burås ble funnet død i leiligheten sin sommeren 2007.

De resterende medlemmene klarte å fullføre det påbegynte sistealbumet, og dro ut på en avslutningsturné med to gitarister for å erstatte Burås.

Siden den tid har Høyem hatt suksess med solokarrieren sin. Sist han var i Kirkenes var under Barents Spektakel i 2010. To av medlemmene i bandet han hadde med seg da, Cato Salsa Thomassen og Christer Knutsen, er nå med på Madrugadas gjenoppstandelse.

Det samme er originalmedlemmene Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen, og naturligvis Høyem. Denne helga står de på scenen under to utsolgte konserter i Oslo Spektrum. Under comeback-turneen er det låter fra debutalbumet som står i fokus.

Årets utgave av Grenseløsfestivalen arrangeres 6.-7. september, og på plakaten er også Rotlaus, Return, Sondre Justad, Banana Airlines, Fem Fulle Menn og DDE.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Marte Gjerde med Madrugada. Faksimile fra SVA 28.2.2006.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no