9. des
 
Feiret 150 år med skole på Sandnes
Sandnes skolekrets fylte 150 år i år og ble feiret med stor bygdekveld på Sandnes skole. Den har 40 årsjubileum til neste år, men så er det slutt.

Publisert: 26.okt.2017 15:49
Oppdatert: 27.okt.2017 17:20

150 år med skole ble feiret på Sandnes onsdag kveld. Forestillingen til Eirik Slagtern fra årtusenskiftet, som tar for seg historien om Sandnes, ble vist på nytt og med utvidet slutt, på grunn av alt som har skjedd siden da. Stengt på grunn av asbest, laveste elevtall i historien, men så tilflytting og mange unger på skolen igjen. Og i horisonten venter den nye skolen.

Etterpå var det kafe og salg av alle mulige slags produkter elevene selv har laget. Alle pengene gikk til Redd Barna.

Matte-gave

Også kommunalsjef Arnulf Ingerøyen kom på besøk og han hadde med seg et gavekort.

- Ei krone for hvert år, det ble for lite og tusen kroner for hvert år ble litt for mye, så vi endte på 15 000 kroner. Er det noen som vet hvor mye det blir for hvert år, spurte den tidligere læreren på Sandnes elevene på scenen.

Etter littegrann spekulering var det flere som visste det. Pengene skal gå til innkjøp av digitale lærebøker eller tavlebøker, kanskje til den nye skolen.

- Visste dere at jeg både har slått høy her før skolen ble bygget, vært elev her og vært lærer her på skolen, la Ingerøyen til.

Sammenslåing

- Det blir litt vemodig å forlate skolen, for vi har jo blitt glad i den. Samtidig var det en helt riktig avgjørelse å slå sammen Sandnes og Bjørnevatn. Vi gleder oss voldsomt til å få begynne på ny skole, sier rektor Frode Buarø.

Han forteller at han og rektor i Bjørnevatn allerede har jobbet mye sammen og begge gleder seg til å få nye skolelokaler, flere lærerkrefter og mer kompetanse samlet i en skole.

- I år slo vi på stortromma og feiret 150 år med skole på Sandnes. Det blir nok ikke like stort neste år når skolebygget vi er i fyller 40 år, men det blir det siste jubileet vi feirer her på Sandnes, sier han.

Gleder seg

- Det blir litt trist å skifte skole, men jeg skifter jo skole uansett når jeg begynner i åttende, forteller sjetteklassing Silje Kristine Jervidalo Hansen.

- Det jeg gleder meg til å er gå på skole sammen med venninner jeg har i Bjørnevatn, og så blir det sikkert en fin ny skole, sier hun.

Silje hadde rollen som forteller og gjennomgangsfigur John Johnsen, en velkjent same fra Sandnes som ble den første folkevalgte samen i Herredsstyret i Sør-Varanger.

- Jeg var litt nervøs for at jeg ikke skulle huske all teksten, og så holdt jeg å komme feil inn på scenen, men det gikk bra, det var kjempeartig, sier hun.

 
SANG: Sandnes Skole har 121 elever. Alle stod på scenen og sang Skolesangen. Foto: Yngve Grønvik
KØ: Stappfullt av folk på kafe og salg til Redd Barna etter forestillingen. Foto: Yngve Grønvik

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no