24. okt
 
Ikke fangsten som var det viktigste
Over 100 isfiskere deltok da Ropelv Bygdelag arrangerte konkurranse på Stallobukta i Lille Ropelvvann. Stallo selv var nok ikke på deres side, da fangsten var heller liten.

Publisert: 19.apr.2019 17:35
Oppdatert: 19.apr.2019 18:47

Likevel var det mange blide fjes og se i Stallobukta Langfredag. Representantene for Ropelv Bygdelag var veldig fornøyd med fremmøtet. Arrangementet har vært en årlig foreteelse siden 1980-årene kunne nestor Roald Basma fortelle. De siste årene har isfiskekonkurransen vært arrangert i Stallobukta. Der er det lunt, og passelig dypt fikk vi vite. Noen fikk også fisk, som de etter to timers fiske kunne ta med til veiing i sekretariatet.

Bare to klasser og to premieringer

Ropelv Bygdelag har bestemt at det bare skal være to klasser under deres konkurranse. En voksenklasse og en barneklasse. Og så er det bare to premier i hver klasse, en for størst fisk og en for minst. - Da blir det ikke noe diskusjon om resultatet etterpå, sa Basma.

Sosialt og trivelig

Blant de mer enn hundre personene som var til stede på isen var det flere stor-familier, med tre generasjoner i til tider intenst fiske. Bestefar Freddy Øien ble heftet litt med knyting av nylon etter at barnebarn Jørgen Sørgård fikk en røye som sleit snøret, heldigvis etter at den var kommet opp på isen. Hanne (Øien) og vår tidligere landslagsløper og skitrener Krister Sørgård var hjemme på påskeferie med sine fire barn. Alle fisket ivrig, og Krister mente de omtrent fikk nok til en middag. 

Krister kunne ellers fortelle at han fortsatt driver litt som skitrener på Hønefoss, hvor de har bodd siden de flyttet fra Sør-Varanger. Han hadde og mye godt å si om alt vår kommune har av tilbud og muligheter for de som liker uteaktiviteter, året rundt. 

Aktivt lag med gode sponsorer

Idun Olsen Sirma og Roald Basma i Ropelv Bygdelag fortalte at bygdelaget har jobbet for bygda i mange tiår. Tidligere har de satt fokus på vei, gatelys, autovern og slike ting. Nå brukes tida mer til trivselsfremmende tiltak. Som de fleste lag ute i distriktene holder de på med ski- og turløyper, ikke minst for folkehelsas skyld.

Fiskekonkurransen var ikke bare en sosial tilstelning, den ga også litt inntekter til bygdelaget.

- Men det er fordi vi har så mange gode lokale sponsorer sa Idun Olsen Sirma, som denne dagen sørget for at det var varm mat å servere. Hun nevnte sponsede premier som restaurantmiddag for to, fenalår og gavekort på matbutikk, foruten mange mindre premier. Etter at vinnerne av selve fiskekonkurransen var premiert, ble mange premier trukket på lodd som var solgt både før og under arrangementet.

Hvorfor Stallo-navnet?

Spørsmålet gikk til Inger Elise Stærk. - Nei at dette er Stallobukta og det der er Stallofjellet med spor etter Stallo, det må du lese om selv, smilte hun. Lars Stærk har skrevet ned historien om dette, sa hun videre. 

- Og det er ikke bare sagn, det er sanne historier som han fikk fra sin bestemor, la hun til med ettertrykk. 

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no