21. jan
BANDET: Håvard Rushfeldt på perkusjon, Alexander Våga Mortensen og John Nilsen på gitar, Kristoffer Joel Høe på bass, og Aslak Heika Hætta Bjørn på sang.
Begge foto: Håvard S. Mækelæ
 
Ondt Blod "roet det til helvete ned" for akustisk rådhuskonsert - se video av "Storma"!
Feiret ny singel og album med dobbeltkonsert i Kirkenes.

Publisert: 23.feb.2018 14:58
Oppdatert: 23.feb.2018 15:14

Kveldens storkonsert på Barents Spektakel-festivalen er med nord-norske Ondt Blod og russiske My Granny's Red Flag Division.

Mens russerne beskrives som et eksperimentalt rockeband, er Ondt Blod like hardtslående som navnet tilsier. I hvert fall vanligvis.

Bandet som møtte opp i rådhuskantina ved lunsjtider fredag, var mye mer tilbakelent. Dette var noe så sjeldent som en akustisk konsert med Ondt Blod.

- Det hørtes litt folkelig ut, kom det fra en russisk journalist som hadde overvart konserten.

- Vi spiller vanligvis bare metallåter. Men vi roet det til helvete ned, svarte sanger Aslak Heika Hætta Bjørn.

Satser på rock

Dette er bare andre gang Ondt Blod har gjort en akustisk konsert, ifølge Bjørn. Han syntes det var gøy - men det blir nok neppe noe akustisk album med det første.

- Vi gjorde jo en innspilling på hotellrommet for å øve i forkant. Kanskje vi slipper det ut som en EP og tjener millioner, spøker han.

Unplugged-opplevelsen var ikke den eneste turen utenfor det vanlige for Ondt Blod denne fredagen. Bandet hadde også planlagt å være med på tresiders-fotballen i sentrum samme ettermiddag.

Nytt album

Ondt Blod slapp i dag den nye singelen "Start Han Opp". Både den og sangen i videoen under er fra det kommende nye albumet "Natur".

Bjørn forteller at de fortsetter med både nordnorsk sang og nordnorske tema i det nye albumet. Det blir ingen direkte låter om Sør-Varanger denne gangen, men bandet har i stor grad gått inn på same-identiteten i nord.

- Vi stiller som unge, sinte samiske artister, som protesterer mot fortsatt overtakelse av land og mangel på respekt for samiske rettigheter. De viser frem postkortene, men ikke mye mer, sier sangeren.

Nå er det ikke bare tungt politisk stoff i låtene. I videoen under får du sangen "Storma", som de beskriver som en kjærlighetslåt.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
PUBLIKUM: De ansatte på rådhuset fikk seg skikkelig lunsjmusikk i kantina.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no