11. des
 
Takk til alle som kom for å feire oss!
Tirsdag 14. mai 2019 feiret vi i Sør-Varanger Avis 70-års dag. Det ble feiret med konsert, kaffe, kaker og pølser. Se bildeserie fra dagen øverst.

Publisert: 14.mai.2019 13:50
Oppdatert: 15.mai.2019 12:35

Dr. Wessel spilte live i trykkeriet før vi trykket opp den aller første utgaven av SVA fra 14. mai 1949:

Og fruktkurven gikk til:

SVAs leder for 14. mai 2019: HURRA FOR LOKALAVISA!

Avisa du nå leser, er i all sin enkelhet ganske så historisk – da den utkommer på dagen 70 år etter det aller første eksemplaret av Sør-Varanger Avis. I den anledning tar vi en ekstra mai-salutt, både for oss selv, våre kollegaer i Finnmarken, som denne uka runder 120 år, og alle andre lokal- og regionaviser rundt om i landet som står på for å servere de beste sakene til lesere i bygd og by.

Det var selvsagt en mer krevende oppgave å stable på beina en avis og egen presse i Kirkenes få år etter krigens slutt, enn det er å holde hjulene i gang i dagens medielandskap. Men for Sør-Varanger Avis har det også vært litt av en anstrengelse å komme seg fram til 70-årsjubileet. Vi regner derfor med at avisas første redaktør, Jan W. Krohn Holm, ville vært fornøyd med at avisa fortsatt finner veien ut til postkassene til folk i Sør-Varanger. Riktignok ikke lenger som et organ for partiet Høyre.

I dag er det ingen styreleder eller redaktør som blander seg i hvor redaksjonsmedlemmene står politisk. Og både SVA og de fleste andre aviser veksler mellom å få kjeft fra de ulike partiene for å slippe til motstanderne for mye. Men uansett partipreferanser er det ikke vanskelig å si seg enig i daværende odelstingspresident C. J. Hambros gratulerende ord i den aller første utgaven av avisa: «Vi kan ikke tenke oss et demokrati uten en fri, våken og ansvarsbevisst presse (...). Vi må aldri gi diktaturets krefter en chanse til å rokke ved disse begreper.

For å feire 70-årsdagen har vi tirsdag åpen dag på avishuset, med både trykkerikonsert og nytrykk av den aller første utgaven – i fullformat. I tillegg til å skue litt bakover, bruker vi også litt plass på å se inn i spåkula 70 år fram i tid. Hvor står så Sør-Varanger, avisa og verden da? I denne ukas helgeavis, som utkommer torsdag, kan du lese både kvalifiserte gjetninger og frisk synsing om det.

Vi lover i hvert fall å gjøre vårt beste for at avisa skal være rustet til å både glede, provosere og engasjere deg som leser i minst 70 år til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no