23. okt
HER: Peppes skulle vært på Amfisenteret. Nå er det mer usikkert. (Arkivfoto)
 
La Peppes på vent - kanskje Burger King i 2017
AMJ Gruppen mener de er nærmere Burger King-restaurant enn Peppes i Kirkenes. Det blir i hvert fall ikke Peppes i 2016.

Publisert: 01.des.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

- Peppes i Kirkenes er utsatt på ubestemt tid. Vi gir ikke opp restauranten der, men prosjektet er satt på hold, bekrefter Alf Mangor Johannessen, leder for AMJ Gruppen.

Selskapet styrer blant annet opprettelsen av nye Peppes Pizza- og Burger King-restauranter i Nord-Norge. Begge kjedene har vært på dørstokken for å komme seg inn i Kirkenes-markedet, og Johannessen har tidligere spådd at begge skulle komme i 2016.

Nå kommer ingen av restaurantene i 2016, men Johannessen har ikke gitt opp. Han mener imidlertid at de er nærmere å få en Burger King-restaurant i Kirkenes i løpet av 2017 enn de er en Peppes-restaurant.

Én til to Burger King

AMJ Gruppen opprettet tre Burger King-restauranter i Nord-Norge i løpet av 2016, deriblant i Harstad og på Finnsnes. Johannessen er fåmælt om grunnen til at det ikke skjedde i Kirkenes, men han ser for seg at de kan få kjeden inn i Kirkenes i løpet av 2017.

- Det er lagt opp til én til to restauranter i Finnmark i løpet av 2017. Der kan Kirkenes dukke opp, og vi har fremdeles dialog der, sier han. Også der er det spørsmål om beliggenhet og driver, og ingenting er avgjort i skrivende stund.

Kronglete

Sommeren 2015 søkte AMJ Gruppen aktivt etter franchisetaker for en Peppes-restaurant i Kirkenes. Men slik ble det altså ikke.

Peppes har blant annet støtt på problemer med den tilgjengelige plassen i Amfi-senteret.

- Det har vært en lang prosess. Ikke en dårlig prosess, men litt kronglete. Det har vært spørsmål om flytting av lokale, å skaffe noen som kan drive restauranten - og det har vært en periode med en del endringer i samfunnet. I samtaler med Olav Thon-gruppen bestemte vi oss for å vente med Peppes, sier Johannessen. Olav Thon-gruppen eier Amfi-kjeden.

AMJ-sjefen påpeker imidlertid at de aldri sier aldri når det gjelder Kirkenes. Han gir ikke noen detaljer om hva som står i veien for Peppes-restaurant, men konstaterer at de fortsatt har Kirkenes under lupen, og at de er i stadige samtaler med Thon-gruppen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no