19. nov
(Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Leteboring-mannskap fra Kirkenes-flyplass
AkerBP har planer om å gjennomføre leteboringer i østre deler av Barentshavet. I den sammenheng vil selskapet etablere redningsbase for helikopter og ...

Publisert: 10.apr.2017 16:02
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

AkerBP har planer om å gjennomføre leteboringer i østre deler av Barentshavet. I den sammenheng vil selskapet etablere redningsbase for helikopter og drivstoffpåfylling i Vardø, mens de vil drive med rotasjon av mannskap i Kirkenes, skriver iFinnmark.

Statoil vil ha samme ordning, med rotasjon i Kirkenes og drivstoffpåfylling i Vardø.

- En av årsakene til at vi velger å gjøre rotasjon fra Kirkenes, er storflyplassen. Regulariteten der er meget stabil i forhold til mange andre flyplasser, og det er en utgjørende faktor, sier Terje Solheim.

Han er daglig leder for AkerBP sitt Harstad-kontor.

- Vi ser også på mulighetene for å ta annen logistikk fra Øst-Finnmark, men her er ikke alle detaljer klare ennå, sier Solheim.

Det er imidlertid vanskelig for ham å si hva som skjer lokalt om de finner drivverdige funn i sørøstre deler av Barentshavet. Der vil størrelsen på funnet, oljens egenskaper og reservoarets egenskaper være med å bestemme det, ifølge iFinnmark.

- Storflyplass er selvsagt et viktig element, men det trenger ikke være helt avgjørende, sier Solheim.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no