15. okt
FORNØYD: Banksjef Hanne Bentsen, kan se tilbake på et solid halvår, men er bekymret handelssanksjonene fra Russland. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Leverer solide tall
SpareBank1 Nord-Norge leverer et dobbelt så godt halvårsresultat kontra samme tid i fjor. Det er banksjefen i Kirkenes, Hanne Bentsen, veldig fornøyd med.

Publisert: 13.aug.2014 16:02
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

Banken leverte et resultat på 497 millioner kroner på samme tid i fjor. I år er det oppe i hele 897 millioner kroner.

Investeringer

Mye av æren for dette skyldes finansielle investeringer, forklarer banksjefen.

- De gode tallene inkluderer salget av selskapet Nets, samt gode investeringer som har gitt gode resultater, forteller Bentsen.

Når det gjelder utlånsvekst har denne gått noe ned på privatmarkedet, men økt på bedriftsmarkedet. Det har også vært vekst på innskudd, bortsett fra i kategorien "Offentlig sektor", som har gått kraftig ned.

- Dette skyldes at en stor, offentlig kunde ikke lenger er hos oss. Det vises godt på tallene når store virksomheter flytter på seg, forteller hun.

Mørke skyer

Bentsen er fornøyd også med den underliggende bankdriften.

- Vi er solid og godt kapitalisert for videre vekst i landsdelen, sier hun. Ifølge vårens konjukturbarometer, ser Brutto Nasjonalprodukt (BNP) ut til å stige mer i Nord-Norge enn i resten av landet neste år. Dette er positivt, men Bentsen ser med bekymring på sitasjonen i Ukraina og Russland.

- Her lokalt er vi jo avhengige av det samarbeidet vi har fått til mellom Norge og Russland. Det er ikke tvil om at det har mye av æren for veksten her, poengterer Bentsen.

Styrker kompetanse

I disse dager jobber også bankkjeden med å styrke kompetansen i lokalbankene. Dette er et ønske fra næringslivet, og er et prosjekt Bentsen synes er spennende.

- Med dette skal mye av ansvaret som ligger regionalt, flyttes over på de lokale bankene. Det betyr kursing av ansatte, og det kan hende at det også fører til nyansettelser, forteller hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no