15. nov
FLERE: Det trengs flere lærlingeplasser, dermed lokker Utdanningsdirektoratet med penger til nye bedrifter som vil ta imot lærlinger. (Arkiv/illustrasjon: Martin Gramnæs).
 
Lokker med 50 000 kroner
Ti bedrifter i Finnmark kan få et tilskudd på 50 000 kroner for å bli lærebedrift.

Publisert: 11.jun.2014 13:05
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Det er Utdanningsdirektoratet som gjennom rekrutteringsprosjektet, Samfunnskontrakten for flere lærlingeplasser lanserer dette såkalte stimuleringstilskuddet. Det opplyser fylkeskommunen på sine nettsider.

Stort behov

Vi skrev tidligere i vår om at behovet for lærlingeplasser i Finnmark, og landet for øvrig er stort. På landsbasis mangler det per i dag 6 til 8 000 lærlingeplasser, og at mange derfor ikke kommer seg ut og får praktisert yrket i en bedrift når de er ferdige med to års skolegang.

Kriterier

For å kunne være kvalifisert for å få disse midlene, må man være godkjent lærebedrift innen 1. oktober i år. Det er også en rekke andre kriterier som stilles.Blant annet menes med ny lærebedrift, en virksomhet med et organisasjonsnummer som ikke har vært tilknyttet lærlinger tidligere. Det opplyses også om at virksomheter som har hatt lærlinger eller lærekandidat tidligere, men som har endret organisasjonsnummer eller selskapsform, ikke utløser tilskudd. Trekningen vil foregå i forbindelse med et politisk møte, og betales som et engangstilskudd.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no