15. okt
KONGEKRABBE: London-restauranten The Beast serverer kongekrabbe fra Bugøynes.
 
London-restaurant lager maten i Kirkenes
Kokker fra den kjente London-restauranten The Beast kommer til Kongekrabbekonferansen i Kirkenes.

Publisert: 23.jul.2014 15:28
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Troika Seafood har et tett samarbeid med nisjerestauranten The Beast, som holder til i Soho i den engelske hovedstanden. 6. mai begynte restauranten å servere mat med utgangspunkt i levende kongekrabbe slik den tilberedes der. Dermed har restauranten to retter på menyen sin; kongekrabbe fra Bugøynes og Angusbiff fra Argentina.

Krabbe og rein

– To kokker og eieren av The Beast kommer til konferansen, noe vi virkelig har tro på blir en høydare. Her vil det også bli servert en rett med en blanding mellom kongekrabbe og reinsdyrkjøtt, som vil bli tilbudt på Thon-hotellet, sier Rebekka Ingilæ Andersen i Troika Seafood.
Tidligere ble Kongekrabbekonferansen arrangert på Bugøynes. På grunn av manglende kapasitet blir konferansen nå avholdt på Thon-hotellet i Kirkenes 25. og 26. august.
Den første dagen er satt av til innlegg med headingen Nytt regime for forvaltning av kongekrabben». Fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H) skal åpne konferansen.
– Hun kommer til Sør-Varanger allerede dagen før og reiser da rett til Bugøynes, sier Ingilæ Andersen.

Forvaltning

I forbindelse med høringen i kongekrabbeforvaltningen, vil representanter fra Fiskeridirektoratet, Fiskarlag- og Kystfiskarlag, FHL og industrien, Havforskningsinstituttet, Sjømatrådet og markedet få si sitt under konferansen. På avslutningsdagen er temaet «Nyskapning innen rekefiske - teknologi og marked». Her kommer Kurt Johnsen fra Noodt & Reiding, som vil snakke om hvordan man utvikler rekeressursen og presenterer rekeprosjektet. Rekefisker Alen Newell forteller om sin erfaring fra Canada med levende reker, før daglig leder Svein Ruud i Troika Seafood snakker om levende reke som nytt produkt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no