10. des
TIL KAI: Malmskipet «Gretke Oldendorff» har ligget i Bøkfjorden i flere dager. Lørdag ettermiddag ble det kjent at den skal lastes tidlig søndag morgen.
 
Løsning på plass for gruva?
Malmbåt inn for lasting.

Publisert: 04.jul.2015 19:03
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Det knytter seg stor spenning til fremtiden for Sydvaranger Gruve i disse dager. De har nå forhandlet på overtid med kreditorene frem mot børsmeldingen som er ventet natt til mandag.

Til kai

Malmskipet «Gretke Oldendorff» har ligget ute i Bøkfjorden i flere dager i påvente av hva som skjer videre. Nå er det imidlertid klart at denne skal legge til kai og lastes søndag morgen.

- Nå kan vi med glede informere dere om at båten vil gå til kai og starte lasting av jernmalm grytidlig i morgen, opplyser pressetalsmann Harald Martinsen i en pressemelding.

Han kan ikke si mer før de har fått informert den australske børsen. Denne åpner klokken ett natt til mandag, norsk tid.

Forhandlinger

Tidsfristen for forhandlinger mellom gruva og kreditorene gikk ut 30. juni, men på et personalmøte dagen etter ble det opplyst om at forhandlingene fortsatte.

Flere anstatte uttrykte frustrasjon over å ikke få vite noe. Nestleder i Nordens Klippe Eirik Nilsen, var imidlertid forsiktig optimist.

- Intet nytt er godt nytt. Sånn jeg ser det nå, forhandles det om alt. Vi har en tom malmbåt liggende på vent i fjorden og siloene fulle av malm. Den hadde ikke ligget her og ventet dersom det ikke ble forhandlet på detaljnivå, sa han til avisa onsdag morgen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no