23. okt
TRO: Ørjan (til venstre) og Børge Degerstrøm har stor tro på Sør-Varanger og framtiden.
 
Med klokkertro på hjemkommunen
Brødreparet Ørjan og Børge Degerstrøm fra Jakobsnes har så stor tro på utviklingen at de har solgt seg ut av virksomheten de hadde på Østlandet og er kommet hjem.

Publisert: 26.feb.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Til nå har de brukt 30 millioner kroner i gågata, kjøpte det gamle Cubus-bygget og etablert seg i andre etasje med nytt revisjonsselskap.

Nyoppusset

Brødrene ønsker velkommen til Degerstrøm revisjon, som oppsto i september 2013, etter at de solgte seg ut av det internasjonale selskapet BDO. I andre etasje i Libris-bygget skal de fortsette driften av firmaet sitt.

– Vi har rundt 190 revisjonskunder og etter å ha hatt kummerlige forhold en stund, var det godt å flytte inn i de 340 kvadratmetrene vi har her, sier brødrene.

Ørjan og Børge har jobbet sammen siden 2000 og stortrives med det. Nå gleder de seg til å være med på å utvikle hjemkommunen de begge føler seg sterkt knyttet til.

– Husker du den gamle Cubus-butikken? Nå er vi omtrent i prøverommet i andre etasje, sier Ørjan og ler en hjertelig latter. Sammen med Børge og Mona R. Mjøsund skal han drive primært med revisjon, men også noe økonomisk og juridisk rådgivning. De kan også gjøre verdivurderinger i forbindelse med generasjonsskifte, skatterådgivning og generell rådgivning, mest i Sør-Varanger, men også i Tana, Båtsfjord, Vardø og Havøysund. Revisjonsselskapet har samarbeid med et advokatkontor i Oslo, som er eksperter på moms, skatt og selskapsjuss.

Stolte

– Vi er utrolig stolte av å ha skapt tre arbeidsplasser i Sør-Varanger og at vi har hele 70 prosent av revisjonsmarkedet i hjemkommunen vår. Å være med å utvikle hjemkommunen er vårt høyeste ønske. Blir det mye mer å gjøre her, så får vi vurdere en utvidelse av bedriften. Vi tilbyr en totalpakke som vi håper folk skal ta godt i mot, sier brødrene.
I tillegg til Degerstrøms revisjon i andre etasje, så har brødrene også en ledig fløy på 120 kvadratmeter, som er nyoppusset, med nytt ventilasjonsanlegg og fire innflyttingsklare kontorer.

Lokalt

Brødrene Degerstrøm satser lokalt og har troen på det lokale. Alt i lokalene er handlet lokalt.

– Ja, bortsett fra en ting da. Klokka kjøpte du på IKEA, sier Børge og ser bort på broen.

Men utover det er alt handlet i Sør-Varanger. Alle underleverandører er herfra, bildene på veggene er tatt av fotograf Helge Stærk, logoen er laget lokalt, bordtennisbordet på kjøkkenet er handlet lokalt og Chesterfield-salongen er kjøpt her.

– Den er noen år gammel, men likefullt lokal. Det er lett å handle alt på nett, men i Sør-Varanger er kompetansen her. Ikke alle er klare over hva som finnes av kompetanse her, sier Ørjan.

– Det lokale er veldig sterkt forankret i oss. Det handler om å være lojale. Jeg er jo ikke så sint på pengene mine privat at jeg ikke handler noe på nett som er flere tusen kroner billigere, men her har vi valgt å satse lokalt. Det er helt riktig av oss, sier Børge.

Engasjert

Han blir veldig engasjert når han snakker om sitt kjære Sør-Varanger.

– Vi har et trygt og godt næringsliv. Nå har vi investert såpass mye i gågata. Det er selvfølgelig fordi vi har stor tro på det som skjer her. Selv om det nå kommer et nytt kjøpesenter i Kirkenes, så tror vi fortsatt på butikkene i gågata. Folk vil fortsette å gå her og handler her. Gågata er veldig fin og finere skal den bli. Vi skal gjøre en god del med fasadene her, sier Børge, som også har kjøpt Libris og økt omsetningen med 30-40 prosent, bare på å gjøre butikken større.

– Dere har tro på Sør-Varanger og det til tross for mørke skyer over Sydvaranger og sanksjonene mot Russland?

– Når det gjelder problemene ved Sydvaranger, så tror jeg andre vil overta ved en eventuell konkurs. Sydvaranger vil bestå og jeg tror uansett at den jobben som er gjort av de australske eierne er en god inngangsbillett for eventuelle andre eiere. Når det gjelder Russland, så har vi ingen planer om satsing der, men forhåpentligvis vil det roe seg her. Samtidig ser jeg myndighetenes forpliktelse til å være med og si at vi ikke finner oss i den oppførselen Russland utviser i Øst-Ukraina, sier Børge.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no