8. des
RØYER: Flere av denne typen fisk måtte bøte med livet i Ropelv. Her fra oppdrettsanlegget slik det så ut i 2011. (Arkivfoto: Tor Sandø)
 
Mistet ni tonn røye etter lynnedslag
Et nødaggregat startet ikke opp igjen, og fisken ble uten oksygen.

Publisert: 14.aug.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Ságat melder torsdag om de uheldige omstendighetene ved Finnmarksrøya AS sitt oppdrettsanlegg i Ropelv.

Et lynnedslag lørdag forrige uke slo ned en trafomast og skapte strømbrudd. For mesteparten av anlegget gikk det greit, siden nødaggregatene slo seg på. Men av en eller annen grunn startet ikke aggregatet for oksygentilførsel opp.

Fisken var uten tilførsel av oksygen i noen timer før det ble oppdaget, og ni tonn fisk døde.

Fisken ble transportert til Båtsfjord for håndtering. Ifølge Ságat jobber personalet på Finnmarksrøya med å finne ut hva som skjedde.

Finnmarksrøya AS har tatt over driften av anlegget på Ropelv fra Kirkenes Charr, som gikk konkurs i fjor høst. Dette er det første uhellet oppdrettsanlegget har hatt under nye eiere, ifølge den samiske avisa.

- Det er klart det er uheldig for oss å oppleve en slik hendelse akkurat nå, men det er absolutt ingen stopp i produksjonen ved anlegget av den grunn, sier daglig leder Jan Tore Jørgensen til Ságat.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no