21. okt
HOVEDKVARTER: Her holder fremdeles Scanvulk og PE Plast til.
 
MITAS ute etter italiensk tvist
Mining And Industrial Technology ble konkurs blant annet etter trøbbel med utlendinger.

Publisert: 03.aug.2017 12:28
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Da MITAS begjærte oppbud 19. juni i år, var gjelden på 7,7 millioner kroner, skriver iFinnmark. Ifølge nettavisen var det blant annet trøbbel med et italiensk firma som førte til konkursen.

"Virksomheten er igangværende, men det er opplyst at den ikke har oppnådd forventede salgsinntekter for 2017, og at det har oppstått en tvist med selskapets største samarbeidspartner Condotte, hvor den vesentlige andel av MITAS ansatte var innleid til et større prosjekt", siteres tingrettens kjennelse.

MITAS eksisterte i tre år, og siktet på gruvedrift og tunnelbygging i Arktis. I 2015 hadde firmaet to millioner kroner i underskudd. Tingretten var ikke i tvil om at selskapet var insolvent i juni i år.

Selskapet hadde 15 ansatte da firmaet begjærte oppbud. Firmaet hadde hovedkontor i Kirkenes, og ifølge iFinnmark fikk de også etablert lokalkontorer i Oslo og København.

MITAS kjøpte Kirkenes-firmaene Scanvulk AS, PE Plast AS og Rogaland-firmaet Olsen Mining AS tidligere. Terje Hansen, som var involvert i MITAS og som er daglig leder i Scanvulk, har fortalt SVA at Scanvulk ikke er berørt av MITAS-konkursen.

Omtrent samtidig som MITAS begjærte oppbud, ble MITAS Holding AS etablert og registrert i Enhetsregisteret.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no