21. okt
FLISPRODUKSJON: Skogforvalter Ole Andre Hestmo, her sammen med Erik Malterud i Finnmark Treforum, er svært fornøyd med at man igjen er i gang med tynning i skogen i Pasvik.
 
Ny avtale om flis
Etter noen måneder med stopp i hogsten, er nå nye avtaler om flisproduksjon til GSV på plass.

Publisert: 02.mar.2016 15:42
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

– Det har vært stopp i hogsten i noen måneder, og vi er svært fornøyd med at vi er i gang igjen, sier skogforvalter Ole Andre Hestmo i FeFo.

FeFo har siden 2013 levert flis til Skoging AS, til bruk i Bio Energy AS sitt anlegg på Høybuktmoen.

– Etter at FeFos avtale med Skoging AS gikk ut i august 2015, var vi nødt til å stoppe aktiviteten i skogen i Pasvik, forteller Hestmo.

Skoging AS gikk konkurs i desember i fjor.

– Etter konkursen valgte Bio Energy AS, som eier av anlegget på Høybuktmoen, Norsk Biobrensel AS som leverandør av flis til anlegget på GSV. Her har FeFo nå fått en langsiktig avtale om leveranse av tynningsvirke, sier Hestmo.

FeFo har inngått avtale med Forsvarsbygg om bruk av et areal til terminal for produksjonen.

– Alle parter er så langt svært fornøyd med dette, ikke minst er vi i FeFo svært glad for at vi igjen er i gang med tynning i Pasvikskogen, sier han.

Når det gjelder hogst i Karasjok og Alta, er det fortsatt stopp i virksomheten, etter at Skoging AS gikk konkurs.

– Også her håper vi å få leveranser til de bioenergianleggene som er i Lakselv, Karasjok og Alta. For tiden er skogsarbeiderne fra Karasjok i sving i Pasvikskogen. Vi har også midlertidig drift i Alta, der entreprenøren Artic Bio AS er i gang med å hogge skog i forbindelse med etablering av et nytt industriområde ved Skillemo i Alta. Dette synes vi er svært bra, særlig med tanke på å beholde kompetansen i fylket, sier Ole Andre Hestmo.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no