15. okt
NYTT FORSØK: Widerøe prøvde for noen år siden. Nå vil nyetablerte FlyViking as også prøve med regulær flyrute til Murmansk.
 
Ny flyrute til Murmansk
Det nyetablerte flyselskapet FlyViking begynner i det små, med ei rute via Alta og Kirkenes til Murmansk.

Publisert: 27.feb.2016 14:17
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

I en pressemelding sitert av ifinnmark.no fredag sier styreleder i flyselskapet, Ola O. K. Giæver jr, at ei rute mellom Trondheim - Bodø - Tromsø - Alta - Kirkenes - Murmansk er ei rute som i dag har svak konkurranse. Han mener det er trafikkgrunnlag for lønnsom drift.

Russisk partner

Widerøe forsøkte ei liknende flyrute tidligere, men den ble lagt ned. På spørsmål fra SVA sier Giæver jr. at han vil tenke nytt og at han helt klart ser et behov for ei slik rute, for folk som kommer oppover langs kysten og videre til Murmansk.

Han sier det skal være ei pålitelig rute, i samarbeid med russerne. Han opplyser at han har en russisk samarbeidspartner, men vil foreløpig ikke si hvem.

Giæver sier også at det ikke er bestemt hvor ofte den nye flyruta vil gå.

- Eller kanskje to...

Begynner smått

FlyViking as skal lease en Dash 8-103 for å betjene sin første rute. Selskapet skal ha operativ base i Tromsø.

FlyViking as eies av holdingselskapet Viking Air Norway as. Der er Ola O. K. Giæver hovedaksjonær med 95 prosent av aksjene. Resten er fordelt mellom Saga Utvikling as med eier Jan K. Kristensen, Ibidium Systems as med eier Svein Eriksen og Sol-Berg Holding as med eier Per A. Solberg.

Ola Giæver jr. har over 30 års fartstid som flyger og kaptein i Widerøe as. Også Kristiansen og Solberg blant eierne har fartstid i luftfart.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no