6. des
KJAPT: Det tok ikke lang tid før Astrid Tolk og Annbjørg Myrvold fant søppel ved rådhuset.
 
- Kjapt å fylle søppelsekkene her
Robert Bergfall og Mikael Abrahamsen var to av de mange som møtte opp mandag for å gjøre Kirkenes renere. Og arbeidet fortsetter ut over uka.

Publisert: 11.mai.2015 20:14
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Mandag var det ryddedag i Kirkenes. Kommunen, Eldrerådet, Kirkenes pensjonistforening og Frivilligsentralen samarbeidet om dugnaden, der deltakerne var inviterte til kafé etterpå.

Etter hvert som folk kom til rådhuset, ble de fordelt ut over byen. Asmund Hansen i pensjonistforeningen var blant de som sto for utdelingen av områder å rydde på, eller såkalte roder. Han var godt fornøyd med oppmøtet omtrent en halvtime etter at starten gikk.

- Vi fikk besatt mesteparten av byen, og tok de rodene som så verst ut først.

Skolehjelp

Blant annet møtte ungdom fra Kirkenes videregående skole opp til ryddeaksjonen. De ble spredt ut over veiene ut mot Prestøya, et av de mest rotete områdene, ifølge Asmund.

Det ble en del å plukke opp langs E6 for Robert Bergfall og Mikael Abrahamsen, to av videregåendeelevene fra bygg- og anleggslinja.

- Det er helt forjævlig. Vi har fylt to søppelsekker på 20 minutter, sa Mikael, idet vi støtte på de to litt bortenfor Thon-hotellet.

De to 16-åringene fant både kartonger, papp, plastikk, sigarettsneiper og røykpakker langs veien. Og jobben var langt fra over.

- Vi jobber oss opp mot sentrum. Så får vi se hvor lang tid det tar, sa de.

Begge så uansett nytten i arbeidet.

- Turister og folk som kommer utenfra skal ikke oppleve at byen er skitten, sa Mikael.

Selvfølgelig ble det også en merkbar forskjell for de lokale. Både Robert og Mikael så stor forskjell før og etter de hadde vært igjennom et område.

Sidegater

Også den eldre garde så behovet for rydding.

- Vi vil jo ha byen ren. Det blir slengt isoporbokser fra gatekjøkken, flasker og papir rundt om, sa Annbjørg Myrvold. Hun og Astrid Tolk gikk sammen med hver sin søppelpose, og fant umiddelbart noe å plukke opp ved rådhuset.

De to hadde merket seg at sentrum ikke var så ille i år. Men sidegatene rundt var det fremdeles en del å gjøre i.

- Når vinteren er over, flakser det søppel overalt der, konstaterte Annbjørg.

Mer rydding

Ryddeaksjonen mandag var ikke den eneste innsatsen for en penere kommune.

Asmund hadde hørt at Sørild-ungdommen ryddet noe i byen uka før. Kirkenes idrettsforening hadde sine egne områder de skulle rydde på rundt skolen og stadion. Kirkenes barne- og ungdomsskole står for rydding på skoleområdet og veiene rundt. Der går ikke hele skolen samtidig, men elevene deles på klasser og grupper som spres ut over uka, ifølge ungdomsskolerektor Michael Berstad.

Tirsdag denne uka holder også Sør-Varanger menighet ryddeaksjon rundt Kirkenes kirke. Der tar de også for seg kirkegården i Langøra, dersom det kommer nok folk.

Asmund Hansen oppfordrer folk til å rydde rundt husene sine - også på utsiden av gjerdene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no