22. sep
 
- Unødvendig å stenge jakta
- Finnmarkseiendommen (FeFo) mener det ikke er nødvendig med innskrenking av rypejakta i Finnmark, skriver FeFo i en pressemelding og forklarer at Mil...

Publisert: 04.mai.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

- Finnmarkseiendommen (FeFo) mener det ikke er nødvendig med innskrenking av rypejakta i Finnmark, skriver FeFo i en pressemelding og forklarer at Miljødirektoratet foreslår fredning av fjell- og lirype fra 23. desember.

- Bakgrunnen er at li- og fjellrypa har havnet på rødlista som nær truet.

Jakta på rype i Finnmark varer fra 10. september til 15. mars.

- FeFo mener ansvaret for å sikre en bærekraftig forvaltning blir godt ivaretatt, og at det tilsier at jakttiden bør fortsette som i dag. Småviltjakt på Finnmarkseiendommen er delt inn i 131 jaktfelt, der jegerne på forhånd skal registrere hvor de skal jakte. Fangstrapportering skjer også på jaktfeltnivå. Dette skal sikre en kunnskapsbasert og bærekraftig forvaltning av småviltet.

- Vi vet at bestanden er god og vi har god kontroll på produksjon og uttak. Vi ser det ikke som nødvendig å stenge jakt», sier direktør Jan Olli i FeFo.

- Uttaket av ryper vinterstid er i tillegg svært lite, samtidig som det har en viktig, rekreasjonsmessig rolle for jegere.

Standpunktet er det samme som under høringsrunden i februar i år.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no