8. des
GLEMT: Kurt Wikan mener Statens vegvesen glemmer veiene i Sør-Varanger.
 
– Vegvesenet «glemmer» Sør-Varanger
Leder for Utvalg for Plan og samferdsel, Kurt Wikan er lite imponert over Statens vegvesens veiprioriteringer.

Publisert: 31.jul.2014 12:28
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Han trekker spesielt frem et stykke av E6 gjennom Tusenvika. Her er asfalten frest opp, og det har stått slik i over en måned.

– Der er det en bakketopp og mange legger seg over i motsatt kjørebane for å unngå å kjøre ned i grusen forteller han, og legger til at det neppe hadde blitt stående slik andre steder i Norge.

Glemmer oss

I forrige uke var Wikan på kjøretur andre steder i østfylket. Der var veistandarden noe helt annet.

– De har reparert veien til Vadsø og over Seidafjellet. Det er blitt kjempefint, forteller han. Men det er så påfallende, at med en gang man svinger av i Varangerbotn mot Kirkenes, ja da kommer humpene og hullene. Det virker som om de som styrer pengesekken er mest opptatt av å fikse opp veiene de bruker selv, sier han oppgitt.

Det samme mener han om gang- og sykkelveier.

– Nå har de bygd ny gang og sykkelvei i Varangerbotn. All ære til dem for det. Men det må da gå an å ta vare på og vedlikeholde de veiene som allerede er, sier han og peker på strekket mellom Hesseng og Kirkenes.

– Det er en av de mest trafikkerte strekningene i hele Finnmark. Her er det masse tungtrafikk, men på grunn av den dårlige gang- og sykkelveien, velger syklistene heller å bruke E6, poengterer han.

Som vi skrev i tirsdagsavisen, skal denne gang og sykkelveien utbedres, men at det er satt av svært lite penger til det per nå. Wikan nevner også veistykket på Håbeth i området ved den nye veien inn til Sydvaranger Gruve.

– Den har stått uten asfalt siden i fjor høst. Folk støver ned, og det vannes og saltes hver dag. Hadde det ikke vært billigere å bare få lagt ferdig asfalten der? Spør han.

(Saken fortsetter under bildet).

Stort etterslep

Fungerende regiondirektør i Statens vegvesen, Tor Inge Hellander vil ikke være med på at Sør-Varanger «glemmes» av vegvesenet.

– Vi kjemper på for å få midler til fylkesveiene, men de bevilgningene rår vi ikke over, sier han og understreker at de er smertelig klar over hvor mye dårlig vei som finnes rundt omkring.

– Samtidig er det nok slik at de statlige veiene er i bedre stand enn fylkesveiene.

– Men når du kommer til Varangerbotn blir jo også E6 veldig humpete?

– Det vil skje ting også på den biten de nærmeste årene. Spesielt strekket mellom Neiden og Høybuktmoen, forteller Hellander, som ikke vil forskuttere noen sum per i dag.

Det vil også komme nytt dekke både på E6 i Tusenvika og ved Håbeth. Han forteller at ting tar tid grunnet mangel på personell.

– Vi har ikke så mange asfalt-entreprenører i Finnmark, og dem som er her, jobber på spreng hele sommersesongen helt til snøen kommer. Jeg har ikke eksakt dato, men der det er frest opp, skal det komme ny asfalt, forsiker han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no