12. des
OMMØBLERING: Mye skal på plass på kjøkkenet og i restauranten før åpningen, forteller Nihat Alturk.
Foto: Håvard S. Mækelæ
 
– Jobber 11-12 timer daglig fram til åpningen
Basilica Café og Restaurants driftsleder Nihat Alturk har det kjempetravelt de neste dagene.

Publisert: 15.nov.2017 05:30
Oppdatert: 15.nov.2017 05:30

Toppleder Selim Kocu tror på restauranten tross at forgjengeren gikk konkurs.

– Vi har fått det meste, men vi venter en del nye maskiner på fredag. Vi jobber 11-12 timer daglig for å komme i gang, forteller Nihat Alturk.

Og fristen for å komme i gang nærmer seg. Mandag morgen åpner nye Basilica Café og Restaurant inne på Kirkenes Handelspark. Spisestedet erstatter konkursrammede Trattoria Grande, som etterlot handelsparken restaurantløs i september.

Det gikk altså relativt kjapt å finne en erstatter. Den nye restauranten styres i topp av Selim Kocu, som fra før av har to restauranter i Halden. Ovennevnte Alturk blir driftsleder, og driver dermed restauranten i Kirkenes for Kocu.

Hett tips

Halden-gründeren fant ut om muligheten igjennom egne ansatte.

– En av de som jobbet for meg i Halden nevnte at Trattoria hadde lagt ned i Kirkenes. Jeg undersøkte forholdene, og var i møte med sentereieren her, og jeg ser det er marked her, sier han til SVA.

Tross Trattorias konkurs, er Kocu sikker på at det er plass til denne nye restauranten i Kirkenes. Han mener det er god trafikk inne på senteret, og et stort marked i Kirkenes generelt.

– Det er noen likheter med Trattoria, men vi har et eget konsept. Vi vet hva vi driver med, og vi satser veldig på service og kvalitet. Med en hyggelig pris på maten har jeg stor tro på at dette vil fungere, sier han.

Han forventer seg imidlertid ikke braksuksess med én gang. Først må restauranten bygge opp et godt rykte.

– Jeg vet det tar tid å få alt på plass. Vi må ha tålmodighet, mener han.

Han er imidlertid usikker på hva som senket Trattoria, da han mener de hadde bra trafikk.

Kafésatsing

Basilica blir spesielt kafépreget på dagtid. Kocu satser der mye på lunsj, kaffe, kaker og takeaway.

Restaurantdelen skiller seg ut fra resten av restaurantlivet i Kirkenes på noen måter, mens den går i samme bane på andre. Den vil blant annet servere spareribs og annen grillmat, biff, hamburgere, pizza og kebab. De tre sistnevnte er det en hel del av i Kirkenes, men Kocu påpeker at de har egne oppskrifter, og kebab- varianten er på gyros-vis – altså med kjøtt og kylling skjært av en roterende pinne.

Selim Kocu har fra før av nytt god suksess i Halden. Den ene restauranten der, Brygga Steak & Ribs, gikk 1,2 millioner i overskudd i fjor. Halden Arbeiderblad slo fast at den restauranten gjorde det best av alle i Halden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no