15. okt
BESVIMTE: Eirik Nilsen er dykkeren SVA skrev om tirsdag. Det kunne fort blitt en verre nyhet, om det ikke hadde vært folk i nærheten da han fikk et illebefinnende.
 
- Aldri mer solodykk
Eirik Nilsen oppfordrer andre dykkere til å slutte å dykke alene. Tilfeldig forbipasserende reddet ham da han besvimte under det som skulle være et lett krabbedykk.

Publisert: 04.sep.2013 16:41
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Eirik Nilsen kom tilbake til Kirkenes fra sykehuset i Tromsø tirsdag kveld. Dagen før hadde han blitt reddet ut av vannet av Stein Tore Sivertsen og Jørn Monsen, som bare tilfeldigvis var i nærheten da han dykket ved Buholmen.

Nilsen har dykket alene en hel del ganger før, uten å føle seg utrygg, men nå er det slutt på å dykke uten partner.

- Det har vært litt tendenser til at man solodykker. Når det er enkle dykk bare for å hente krabber, har jeg ikke sett på det som et problem. Jeg har følt meg komfortabel på sikkerhet. Jeg vet hvordan jeg dropper blyet og hvordan jeg fyller luft i vingene, sier han. Men selv på enkle dykk kan det gå galt, som han opplevde mandag.

- En jækla trøkk

- Jeg begynte dykket med å gå ned til omtrent 25-26 meter. Det var lite krabber, så det ble litt svømming. Jeg følte meg fin, ingen problemer. Men plutselig fikk jeg bare en sinnsykt høy puls og hjertebank, pluss at det kjentes ut som at alt blodet ville opp i hodet. En jækla trøkk, forteller Nilsen.

Han klarte å få fylt luft i vingene, og så husker han ikke mer. Han vet bare at han havnet på ryggen på vannoverflata, og at han ble reddet av de to forbipasserende. De varslet ambulansen, og han ble fløyet til Tromsø for legesjekk og behandling i trykkammer. Eirik Nilsen slapp billig unna, så langt han kan se. Han venter fremdeles på resultatet av røntgenbildene, men ellers fant ikke legene noe galt med ham, bortsett fra at kroppen fikk seg en trøkk.

- Det er mye som kunne gått galt, sier han.

- For mange ulykker

Dermed kommer ikke Eirik Nilsen til å gjøre noen solodykk fremover. Han oppfordrer andre dykkere til å følge det eksempelet.

- Fokuset på sikkerhet må bli større. Det har vært litt for mange dykkerulykker i det siste. Det er bare en uke siden vi begravde en kompis i Alta. Du er jævlig liten i det store bildet når slike ting skjer, sier han.

Eirik Nilsen har ikke gitt opp dykking. Men har fått en måneds dykkeforbud for kroppens skyld, og utstyret hans sjekkes nå av politiet.

- Når den måneden er over, skal jeg fortest mulig ned i vannet igjen. Men da tar jeg med en partner, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no