23. okt
HOPPER I DET: Gøril Auno-Stai, Julianne Gaasland og Ørjan Auno-Stai koser seg i sommervarmen.
 
– All grunn til å bli værende her
Det sier vakthavende statsmeteorolog, Bård Fjukstad. For sommeren er i Finnmark denne uka.

Publisert: 07.jul.2014 15:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Mange måtte finne fram shortsen i all hast da sommeren meldte sin ankomst i Sør-Varanger lørdag ettermiddag, og det ser ut som den kan forbli på for dem som tilbringer julidagene i Finnmark. Spesielt i indre strøk.

Paradis

Ved Fjellvann på Prestefjellet er badinga godt i gang mandag ettermiddag. Sola steker og vanntempen er på behagelige 22 grader. Her treffer vi Elin og Julianne Gaasaland, som har vært her fra tidlig morgen denne dagen. Julianne forteller at vannet er godt og varmt, bare man beveger seg.
– Men det er litt kaldt dersom man er helt stille, innrømmer hun.

Kort tid etter kommer Gøril og Ørjan Auno-Stai. De er på besøk hos bestefar Svein Ryeng, og de synes det er litt rart at det kan være så varmt så langt nord. Like etter kommer mamma, Gunn Auno Obrekk og småsøskenene Storm Viktor og Frida Erika, sammen med bestefar Svein. De tar frokosten ved vannet for andre dagen på rad.

– Vi har vært her i to uker nå, og vi startet ferien med vinterklær, og nå er det skikkelig sommervær, forteller hun med et smil.

Svein Ryeng forteller at han har badet i området helt siden han var liten.

– Nå er det jo skikkelig fint her, all ære til Prestefjellets vel, som har gjort en flott jobb her, skryter han.

Varmt og godt

Klokken ni mandag morgen, ble det målt hele 25,9 varmegrader på Nyrud i Pasvik. Også Tana bru nådde over 25 med 25,2. På Kirkenes lufthavn ble det målt 24 grader i samme periode. Klokken to mandag ettermiddag var Svanvik nest varmest i landet med 29,3 grader, - kun slått av Åfjord som kunne notere seg 29,7.

– Sommerværet vil være godt og varmt hele uka, men det kan komme noe havtåke inn mot kysten i løpet av mandag kveld eller tirsdag, sier Fjukstad. Fra torsdag av vil det imidlertid være varmt over hele fylket, og det er ikke sikkert at Kirkenes blir berørt av tåka.

– På de berørte stedene vil temperaturen synke drastisk, ned mod 13-14 grader, men dersom man kan flytte seg mot innlandet blir det sommervær hele uka, konstaterer statsmeteorologen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no