14. okt
NI: Prosjektleder Ørjhan Stubhaug, politiker Kurt Wikan og prosjektleder Bernt Kvamme fra Sør-Varanger kommune møter på alle ni folkemøtene.
 
- Alle blir hørt
Ni folkemøter om kommuneplanen.

Publisert: 17.jan.2014 13:47
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Kommende tirsdag er det første av tilsammen ni folkemøter om kommuneplanen. – Det er viktig at alle møter. Alle blir hørt, sier de som jobber med planen.
Det er vedtatt en rullering av kommuneplanen. Den planen som det nå jobbes med vil gjelde for de neste tolv årene. Folkemøtene om planen vil holdes på kafeen på Svanvik 21. januar, Tårnhallen i Jarfjord 23. januar, Hesseng 28. januar, Grendehuset på Jakobsnes 30. januar, Bjørnevatn 6. februar, Sandnes 11. februar, Grendehuset i Neiden 13. februar, på Bugøynes 18. februar og rådhuset i Kirkenes 20. februar.

På alle

Prosjektlederne Ørjan Stubhaug (for samfunnsplanleggingen) og Bernt Kvamme (for arealplandelen) og leder for Plan og samferdsel, Kurt Wikan (Sp), vil delta på alle folkemøtene. I tillegg vil landbrukssjef, miljøvernrådgiver og alle de andre som Stubhaug, Kvamme og Wikan måtte trenge etter behov spille en sentral rolle i utarbeidelsen av kommuneplanen.
Nå håper trioen at folk benytter anledningen til å møte.
– Det er viktig at vi får de innspillene folk måtte ha. Det er nå vi legger framtidsplanene for samfunnsutviklingen i Sør-Varanger. Uten innspill blir ikke planen så bra som den burde bli, sier Stubhaug.
Samfunnsdelen i Kommuneplanen har ikke de samme juridiske bindingene som i arealdelen.
– I samfunnsdelen finner vi visjonene og målene for kommunen, sier Stubhaug.
– Arealdelen er mer handlingsdel. Her skal det stå om bolig, næringsutvikling, skoler, motorferdsel og friluftsliv, som alle er opptatt av. Hvor skal veien gå og kanskje viktigere; hvor skal den ikke gå. Alle må forstå at vi trenger disse innspillene. Kommunen er ikke enerådende. Vi vet det er mange over hele kommunen som har noe de skulle ha sagt. Ingenting er for lite eller for stort. Og i tillegg til at det er viktig det som skjer på møtene, så er det som skjer mellom møtene minst like viktig, sier Kvamme.

Juni

Kommunens mål er å få Kommuneplanen til politisk behandling i juni, for vedtak etter sommerferien. Før dette vil det være gitt en minst seks uker lang høringsfrist, slik at enkeltpersoner, lag, foreninger og næringslivet skal få rikelig anledning til å si sitt.
– Alle på rådhuset har en eller annen rolle i forbindelse med Kommuneplanen, sier Stubhaug.
Politiker Kurt Wikan var også med da arbeidet med Kommuneplanen ble igangsatt for fjorten år siden.
– Folk stilte opp for fjorten år siden, og jeg tror de vil ha et ord med i laget også denne gang. Mange av de innspillene som kommer ble nok spilt inn også for fjorten år siden, tror Wikan.
Prosjektlederne understreker at kommunen nok ikke får gjort alt det som de ønsker i forbindelse med å planlegge arealer.
– Alle kjenner kommunens vanskelige økonomiske situasjon. Men det er viktig å planlegge arealer til det er rom for investeringer. Det er viktig å ligge på forskudd til eventuelle etableringer. Dermed er det viktig at folk, representanter for næringslivet og alle melder inn sine behov, slik at vi får en oversikt over det og får starte eventuelle reguleringer, sier Kvamme.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no