7. des
TALE: Sjetteklassingene Julie Hansen, Marie Elise Hansen, Ingrid Bekkeli, Kristine Lovell, Julie Kildemo, Ronja Angelika Holm, Lea Kalliainen Tverland holdt tale for dagen i Bjørnevatn. (Foto: Yngve Grønvik)
 
- Artigst å gå i tog hjemme
Bjørnevatn FAU fulgte folkemeningen og arrangerte eget barnetog i år. Det ble et stort tog, og det satte ungene pris på. - Det er artigst å gå i tog hjemme, mente sjetteklassingene som holdt tale for dagen.Se stort bildegalleri fra 17.maifeiringen til høyre.

Publisert: 18.mai.2016 16:17
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Sjetteklassingene fortalte i talen sin om 17. mai, Eidsvoll og det å bo i et fritt land, men de fortalte også om hvor stor pris de setter på å bo i Bjørnevatn og gå på Bjørnevatn skole. Det er den beste skolen på alle mulige vis, selv om de selvsagt ønsker seg et nytt skolebygg, sa de i talen sin.

Se film fra barnetogene og folketoget

- Hjemme best

Og så sa de at de var glade for at det ble skoletog hjemme i Bjørnevatn.

- Det er mye bedre å gå i tog her hjemme, sa Julie Hansen til SVA etterpå. De sju jentene la blant annet vekt på at det ble travelt og stress med å rekke til byen først og tilbake til skolen etterpå.

- Det er tre av oss som spiller i Kirkenes skolekorps. Vi måtte til byen først, og vi har det ganske travelt i dag, sier Ingrid Bekkeli.

- Og så er det noen som har besteforeldre som ikke kommer seg til byen og som har lyst å se toget, sier jentene og er enige om at det er hyggeligst å gå i tog og feire på hjemmebane.

Engasjert

En annen som engasjerte seg for tog i Bjørnevatn var Heidi Thoresen. Hun hadde musikken klar før FAU hadde gjort vedtaket.

- Jeg er så glad i korps, og spilte selv i Bjørnevatn i mange år. Da FAU hadde møte satt jeg hjemme og laget spilleliste med korpsmusikk på Spotify, jeg har nemlig lenge tenkt at den dagen det ikke var korps mer, da måtte vi få det til med en bil, forteller hun.

Da møtet var over ble hun oppringt med resultatet og en forsiktig forespørsel om hun hadde noen ideer til musikk.

- Jeg har allerede spillelista klar, svarte jeg, og så ble det mye fliring, forteller Heidi Thoresen.

- Men jeg må legge til at det var Anja Greiner og Bente Karlsen som satte i gang aksjonen på Facebook, som førte til at FAU i Bjørnevatn bestemte seg for å ta på seg arrangementet, sier hun.

Korpset

Hun legger til at det viktigste var uansett ikke om man hadde korps eller ikke, men at ungene fikk gå i tog.

- Den musikken skulle nok ordne seg på et eller annet hvis uansett, sier hun. Og det ordnet Espen Pettersen, som har gigantisk stereoanlegg i bilen. Han kjørte først i toget med gammel Bjørnevatn ungdomskorps-uniform på, alle dørene åpne og Heidi Thoresens spilleliste på mobiltelefonen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no